MMA

"Το GFC είναι το UFC της Ελλάδας!"

"Το GFC είναι το UFC της Ελλάδας!"

Στις 13 Μαΐου το Greek Fighting Championship θα πραγματοποιήσει το πρώτο του event στην Θεσσαλονίκη. Ο Αλέξανδρος Γκερέκος μιλάει στο Fightsports ενόψει της πρώτης ΜΜΑ μάχης του και δηλώνει απολύτως σίγουρος για τον εαυτό του.

Το GFC έχει χτίσει παράδοση στο να βάζει καταξιωμένους kickboxer, πρώτους μέσα στο κλουβί για να κάνουν τα βήμα τους στο μαγικό κόσμο των μεικτών πολεμικών τεχνών. Για το event της Θεσσαλονίκης ο Αλέξανδρος Γκερέκος θα είναι αυτός που θα περάσει στο κομμένο γάντι για να δοκιμαστεί και στις ΜΜΑ.

Στις 13 Μαΐου το Greek Fighting Championship θα πραγματοποιήσει το πρώτο του event στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη και οι προετοιμασίες του κορυφαίου ΜΜΑ promotion στην Ελλάδα τρέχουν αυτή την περίοδο με ρυθμούς... Γιουσέιν Μπολτ για να είναι όλα έτοιμα και άρτια οργανωμένα, όπως μας έχει συνηθίσει το GFC να είναι στις παραγωγές του.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών του σόου της συμπρωτεύουσας, ο Αλέξανδρος Γκερέκος... ανακρίνεται από το Fightsports ενόψει της πρώτης ΜΜΑ μάχης του απέναντι στον Σωτήρη Μορφούληκαι δηλώνει απολύτως σίγουρος για τον εαυτό του από τη μετάβαση kickboxing στις μεικτές πολεμικές τέχνες.

Το GFC έχει μία παράδοση στο να βάζει κορυφαίους kickboxer μέσα στο κλουβί. Στις 13 Μαΐου είναι η σειρά η δική σου. Πώς νιώθεις γι'αυτή την αλλαγή;

"Είναι πραγματικά μια μεγάλη αλλαγή για έναν kickboxer η μετάβαση του από το στυλ του kickboxing στο στυλ των μεικτών πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ). Γιατί από εκεί που το μυαλό του ήταν να έχει για παράδειγμα μια άλφα στρατηγική που και να ερχόταν η μάχη σε κοντινή απόσταση δεν θα έτρεχε και κάτι, τώρα στο στυλ των ΜΜΑ πρέπει να έχεις ακόμα ένα παραπάνω πλάνο, καθόσον η μάχη ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να καταλήξει και στο έδαφος. Προσωπικά δεν με προβληματίζει καθόλου να πάω στο έδαφος και θα νιώθω και άνετα εάν πάει η μάχη εκεί."

Ακουγόταν εδώ και χρόνια πως ήθελες να παίξεις ΜΜΑ. Μετά το ντεμπούτο σου θα είναι αυτό που θα ακολουθήσεις ή θα επιστρέψεις και στο kickboxing;

"Όντως εδώ και χρόνια ήθελα να αγωνιστώ σε ΜΜΑ αγώνα και χαίρομαι πολύ που ήρθε αυτή η στιγμή. Μέχρι στιγμής σκέφτομαι να αγωνίζομαι και στα δύο στυλ και kickboxing και ΜΜΑ και στην πορεία θα δω εάν θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μόνο σε ένα συγκεκριμένο στυλ."

Το GFC είναι το κορυφαίο ΜΜΑ promotion της χώρας. Τι σημαίνει για έναν αθλητή να μπαίνει και μάλιστα για πρώτη φορά στο πιο άρτια οργανωμένο cage;

"Είναι η χαρά και η τιμή κάθε αθλητή να μπαίνει και να αγωνίζεται στο νούμερο 1 promotion της χώρας και φυσικά για πρώτη φορά. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα και η τιμή μεγάλη για τους αθλητές που αγωνίζονται για πρώτη φορά στο GFC, το UFC της Ελλάδας."

Το κομμάτι του στράικινγκ βρίσκεταιστο παλμαρέ σου. Θα νιώσεις καθόλου... αμηχανία αν και εφόσον η μάχη πάει στο έδαφος;

"Όχι δεν νιώθω καθόλου αμηχανία στο να πάει η μάχη στο έδαφος, ίσα ίσα νιώθω άνετα με αυτό. Απλός εκεί που είχα στο kickboxing μια στρατηγική, τώρα θα έχω άλλη μια και για το έδαφος.

Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το GFC στις 13 Μαΐου. Εσύ σαν μαχητής και φαν των μαχητικών αθλημάτων πως σχολιάζεις την κάρτα που δημιούργησε η ομάδα του GFC και γιατί ο κόσμος να πάει και να το παρακολουθήσει;

"Η ομάδα του GFC είναι μια πολύ μεγάλη και οργανωμένη ομάδα, που γνωρίζει πολύ καλά όλους τους τομείς μιας διοργάνωσης και φυσικά ξέρει να κλείνει τα σωστά ματς που είναι και το βασικότερο για ένα promotion. Κατά την προσωπική που άποψη έχει φτιάξει μια απίστευτη αγωνιστική κάρτα. Το κάθε ματς συνδυάζει την εμπειρία, την μαχητικότητα και την υψηλή τεχνική κατάρτιση κάθε αθλητή και θεωρώ πως κάθε ένα παιχνίδι απ' αυτά είναι ένα ντέρμπι μεταξύ των αθλητών. Πιστεύω πως είναι μεγάλη ευκαιρία για όλων τον κόσμο, για άνδρες και γυναίκες, μικρούς και μεγάλους, σχετικούς και μη με τα μαχητικά αθλήματα να έρθουν και να δουν μια μαγευτική βραδιά ποιοτικών αγώνων και να ζήσουν την ομορφιά αυτού του αθλήματος από κοντά."

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Όταν η καυτή πορνοστάρ Kleio Valentien ζήτησε ραντεβού από την Ronda Rousey (ΦΩΤΟ)

Η πορνοστάρ Jenna Jameson τρελαίνεται για τον McGregor (ΦΩΤΟ)

ΣΟΚ: Παλαιστής πεθαίνει μέσα στο ring και γύρω του συνεχίζουν τον αγώνα Κατς! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ