MMA

Οπλισμένη "Gunner" Καλλιονίδου για τον θρίαμβο στο Bellator

Οπλισμένη "Gunner" Καλλιονίδου για τον θρίαμβο στο Bellator

Η Ελίνα Καλλιονίδου λίγο πριν την μονομαχία της με την Sinead Kavanagh στο Bellator μίλησε στο Fightsports.gr.

Η Ελίνα Καλλιονίδου θα γίνει σε λίγες μέρες η πρώτη Ελληνίδα μαχήτρια που θα αγωνιστεί στο Bellator, την 2η κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο και μόλις η 3η εκπρόσωπος του ελληνικού ΜΜΑ στο κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο, μετά τον Ανδρέα Μιχαηλίδη στο Bellator πάλι και φυσικά τον Τόνι Χριστοδούλου στο UFC.

Όλα αυτά λίγες μέρες αφότου έκλεισε τα 18 της χρόνια και με πολύ σκληρή και αθόρυβη δουλειά με τον προπονητή της Σπύρο Σολομωνίδη στην Πρέβεζα. Την ρωτήσαμε:

Μεγάλη πρόκληση το Bellator, πως νιώθεις τώρα που ανακοινώθηκε και επίσημα;

"Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω"μας λέει λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της μάχης.

"Είμαι χαρούμενη γιατί ήρθε χρονικά γρηγορότερα από ότι το περίμενα".

Τότε που έπαιρνες την ζώνη του CS το περίμενες ότι μόλις 1,5 χρόνο μετά θα έπαιζες στην 2η καλύτερη διοργάνωση στον κόσμο;

"Από τον πρώτο επαγγελματικό μου αγώνα ο στόχος μου ήταν να μπω στα κλουβιά μεγάλων διοργανώσεων δεν πίστευα όμως ότι με το που κλείσω τα 18 θα μου έρθει μια τέτοια πρόσκληση."

Πως πάει η προετοιμασία σου; Αν δεν κάνω λάθος είσαι στην Αθήνα εδώ και λίγο καιρό;

"Όχι δεν βρίσκομαι στην Αθήνα γιατί κάνω καθημερινά προπόνηση εδώ στην Πρέβεζα με τους προπονητές μου. Οι προπονήσεις μου πάνε πολύ καλά και χωρίς τραυματισμούς!!"

Αντίπαλος της σε αυτή τη σπουδαία μάχη είναι ηSinead Kavanagh που προπονείται στο φημισμένο Straight Blast Gym του Δουβλίνου μαζί με τον Conor Mcgregor ενώ έχει 3 επαγγελματικούς αγώνες και 5 ερασιτεχνικούς οι οποίοι όμως είναι όλοι σε υψηλό επίπεδο. Μια ερασιτεχνική μάχη έχει στο Cage Warriors ενάντια στην νυν μαχήτρια του UFC Anna Elmose από την οποία έχει και την μοναδική της ήττα ενώ έχει αρκετούς αγώνες και στα παγκόσμια πρωταθλήματα της IMMAF.

Πως τον προσεγγίζεις τον αγώνα; Νίκη οπωσδήποτε ή το βλέπεις και σαν μια ευκαιρία για εμπειρία, ότι δηλαδή είσαι κερδισμένη όποιο και να είναι το αποτέλεσμα;

"Εννοείται ότι πάω για την νίκη την ήττα δεν την σκέφτομαι καν..βέβαια είναι μια τεράστια εμπειρία αφού πρώτη φορά βγαίνω για αγώνα εξωτερικό και πόσο μάλλον στο bellator,μου περνάει από το μυαλό να σηκώνεται μόνο το δικό μου χέρι μέσα στο κλουβί της διοργανώσεις !"

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η νεαρή μαχήτρια θα αντιμετωπίσει αθλήτρια από το εξωτερικό. Πριν από ενάμιση χρόνο, στην τετράδα του Cage Survivor, αντιμετώπισε στον ημιτελικό την Roxane Texeira, η οποία ήρθε στην Αθήνα νομίζοντας ότι θα προσθέσει 2 νίκες σε μια βραδιά στο ρεκόρ της για να χτυπήσει μετά την πόρτα του UFC και είδε την "Gunner" από την Πρέβεζα να την κερδίζει κατά κράτος και να της κάνει σμπαράλια τα όνειρα.

Ας ελπίσουμε ότι και στο Bellator, το φημισμένο καμπ του SBG θα ρωτάει το βράδυ μετά τον αγώνα "who is this Kallionidou".

H Ελίνα Καλλιονίδου αγωνίζεται στη main card του Bellator 169 του Δουβλίνου αυτή την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Στην ίδια κάρτα ξεχωρίζει η μάχη τουMuhammed "King Mo" Lawal με τον Satoshi Ishii.

Bellator 169 "King Mo vs. Ishii" Card (Spike TV):

Heavyweight: Muhammed "King Mo" Lawal (19-5, 1 NC) vs. Satoshi Ishii (14-6-1)
Featherweight: James Gallagher (4-0) vs. Anthony Taylor (1-1)
Featherweight: Daniel Weichel (37-9) vs. Brian Moore (9-4)
Featherweight: Sinead Kavanagh (3-0) vs. Elina Kallionidou (5-0)
Bantamweight: Shay Walsh (14-4) vs. Luiz Tosta (9-2)

BAMMA 27 Card:

Bantamweight: Tom Duquesnoy (13-1, 1 NC) vs. Alan Philpott (16-8)
Featherweight: Ronnie Mann (25-8-1) vs. Martin Stapleton (18-4)
Featherweight: Dylan Tuke (3-0) vs. Sean Tobin (4-2)
Featherweight: Brian Moore (9-4) vs. Niklas Backstrom (10-2)
Welterweight: Kiefer Crosbie (1-0) vs. Conor Riordan (Debut)
Welterweight: Nathan Jones (9-5) vs. Wdata-alter Gahadza (16-0)

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Lindsey Pelas: Το νέο κορίτσι του UFC είναι εξωπραγματικά… καυτό (ΦΩΤΟ)

Βίντεο σοκ: Bodybuilder μπαίνει σε σχολή και τον δένουν… κόμπο BJJ Fighters

Νορβηγίδα τα βάζει με άντρες σε Αμερικάνικο κολέγιο στο Wrestling (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ