MMA

Ο Ιάπωνας παλαιστής που έθιξε την τιμή του Rickson Gracie

Ο Ιάπωνας παλαιστής που έθιξε την τιμή του Rickson Gracie

Ο Rickson Gracie (προφέρεται Χίκσον) θεωρείται και όχι άδικα, το πιο σκληρό καρύδι από την περίφημη οικογένεια των Gracie.

Αν και ο ίδιος αρέσκεται να πουλάει λίγο περισσότερη μούρη από… όση έχει παραμένει ένας από τους αυθεντικούς Gracies, Αυτούς που μεγάλωσαν και βγήκαν μέσα από τα σκληρά Vale Tudo της Βραζιλίας και τις καθημερινές μάχες μεταξύ των σχολών και τον δασκάλων στη Βραζιλία.

Την εποχή του PRIDE λοιπόν, ήταν πολλοί οι Ιάπωνες Pro wrestlers που μπήκαν στο ρίνγκ του PRIDE για να παίξουν ΜΜΑ και να «αποδείξουν» ότι το Ιαπωνικό Κατς ήταν «αληθινό» και «δυνατό». Αν και η αλήθεια είναι ότι το «Puroresu» είναι πιο σκληρό και «αληθινό» από το Αμερικάνικο (WWE κοκ) λίγοι ήταν αυτοί που τα κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις ΜΜΑ. Στις αρχές λοιπόν αυτής της ιστορίας, ο διάσημος στην Ιαπωνία παλαιστής Takada αποφάσισε να προκαλέσει τον Rickson Gracie σε αγώνα ΜΜΑ όμως ο ΒΡαζιλιάνος τον αγνοούσε επιδεικτικά, θεωρώντας τον ασόβαρο μαχητή.

Για να υπερασπιστεί την τιμή του «Αρχηγού» του, ο συμπαίκτης του Yoji Anjo ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ με ένα σωρό συμπατριώτες του δημοσιογράφους μαζί για να προκαλέσει τον «άτιμο» Rickson μέσα στο ίδιο του το γυμναστήριο. Όταν έφτασε εκεί αυτός έλειπε και ο γιός του Rockson προσπάθησε να διώξει τον Anjo όμως αυτός δεν το κουνούσε ρούπι μέχρι να παλέψει με τον Rickson. Έτσι οι μαθητές του τον κάλεσε και αυτός ήρθε στο γυμναστήριο.

Αφού έκλεισε όλους τους δημοσιογράφους εκτός, πήρε τον Anjo μέσα σε ένα δωμάτιο με τον Ιάπωνα να θίγει την τιμή του και της οικογένειάς του. Εκεί ο Rickson του είπε το αμίμητο: «Αν παλέψουμε για λεφτά θα σταματήσω να σε χτυπάω όταν μου πεις, αν παλέψουμε για την τιμή μας θα σε σε χτυπάω μέχρι να το ευχαριστηθώ».

Ο Ιάπωνας δεν πήρε το μήνυμα και επέμενε οπότε ο Rickson δέχθηκε τη μάχη, την οποία παρακολούθησαν μόνο οι μαθητές του. Σύμφωνα με έναν από αυτούς ο «αγώνας» δεν έμοιαζε καθόλου με αγώνα καθώς έπαιξαν χωρίς κανόνες και διαιτητές ενώ ο Rickson απλά ισοπέδωσε τον Ιάπωνα με κάθε τρόπο. Ground and pound με κάθε τρόπο και τελείωμα με ένα πνίξιμο που άφησε τον Anjo αναίσθητο στο έδαφος.

Όταν αργότερα ρώτησαν τον Rickson γιατί του προκάλεσε περισσότερη ζημιά από όση ήταν αρκετή για να τελειώσει η μάχη αυτός απάντησε απλά ότι ήταν σημαντικό να εμφανές το ποιος κέρδισε με μια απλή ματιά. Για να καταλάβετε, μετά τη μάχη ο Rickson ήταν έτσι:

O Αnjo μετά τη μάχη ήταν έτσι…:

Rickson και Takada θα έπαιζαν στο μέλλον 2 φορές στο PRIDE με τον Βραζιλιάνο να κερδίζει εύκολα και τις δύο… Βέβαια την εκδίκηση του Puroresu κόσμου πήρε ο, ίσως μοναδικός Legit μαχητής, Kazushi Sakuraba που σχεδόν.. ξεκλήρισε την οικογένεια Gracie και πήρε το παρατσούκλι Gracie Hunter.

Διαβάστε περισσότερα στο fightsports.gr

Τρομερό reality πολεμικών τεχνών (VIDEO)

Ξύπνησε από το κώμα και παλεύει για τη δικαίωση!

Έβαλε γάντια ο Ζαμπίδης και ξεκίνησε προετοιμασία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ