MMA

Ο Sakuraba στο Hall of Fame του UFC!

Ο Sakuraba στο Hall of Fame του UFC!

Ένας από τους μαχητές θρύλους του αθλήματος, από τις πιο αγαπημένες προσωπικότητες και από τους πιο σεβάσμιους αθλητές του ΜΜΑ, ανακοινώθηκε ότι θα μπει στο Hall of Fame του UFC.

O Kazushi Sakuraba ή αλλιώς "Saku" έμαθε σε πάρα πολύ κόσμο να βλέπει ΜΜΑ με τα τρομερά ματς του κυρίως στο PRIDE αλλά είχε καταφέρει να αγωνιστεί στο UFC πριν καν παίξει στην κορυφαία Ιαπωνική διοργάνωση.

Το 1997 το UFC πήγε στην Ιαπωνία για να κάνει ένα Heavyweight τουρνουά και πολλοί Ιάπωνες Pro wrestlers δήλωσαν συμμετοχή για να κάνουν πιο διάσημο το κατς.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Sakuraba που είπε ψέμματα ότι ήταν πάνω από 200 pounds βαρύς για να μπορέσει να μπει ενώ στην πραγματικότητα ήταν γύρω στα 180. Εκεί όχι μόνο τα πήγε καλά αλλά κέρδισε και το τουρνουά με υποταγή επί του Μarcus Silveira.

Μετά θα έρθει το PRIDE και ένα σερί νικών επί ονομάτων όμως ο Vitor Belfort, o Carlos Newton, oGuy Mezger και φυσικά η οικογένεια Gracie.

Τέσσερις σερί νίκες επί τεσσάρων διαφορετικών Gracies που τότε είχαν τεράστιο όνομα στο ΜΜΑ, του έδωσαν το Nickname "Gracie Hunter". Ανάμεσα τους και οι Renzo και Royce Gracie. Μάλιστα ο αγώνας του με τον δεύτερο, κράτησε 6 γύρους των 15 λεπτών (1.5 ώρα!) μετά από κανόνες που απαίτησαν οι Gracies και τελικά ο Royce παραιτήθηκε καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει. ( Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Δυστυχώς, η διάθεση του να παίζει πάντα με πολύ βαρύτερους και νεότερους μαχητές και η θέληση του να μην τα παρατάει ποτε, του κόστισε αφού είχε μερικά τρομερά δύσκολα ματς όπου συγκέντρωσε απίστευτη ζημιά και συνήθως τον συζητάμε ως το παράδειγμα προς αποφυγή.

Παρόλα αυτά παραμένει αγαπημένος μαχητής και τρομερή προσωπικότητα και του αξίζει το HoF!

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Σοκ και δέος: Η καυτή Anzhelika Anderson θα σε… γονατίσει! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν η καυτή πορνοστάρ Kleio Valentien ζήτησε ραντεβού από την Ronda Rousey (ΦΩΤΟ)

Jenna Jameson: Τρελαίνομαι για τον Conor McGregor (ΦΩΤΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ