MMA

Ο παραδάσκαλος, ο θετός γιος και οι υπόλοιπες κλασικές φιγούρες σ'ένα dojo!

Ο παραδάσκαλος, ο θετός γιος και οι υπόλοιπες κλασικές φιγούρες σ'ένα dojo!

Είτε μπεις σε μια σχολή μαχητικών αθλημάτων για μία ώρα είτε για μια ζωή, σίγουρα έχεις παρατηρήσει τις κλασικές φιγούρες ενός γυμναστηρίου.

Οι φιγούρες μέσα στο dojo δίνουν και παίρνουν κι εμείς σήμερα θα επιχειρήσουμε να παρουσιάσουμε τις πιο... χτυπητές. Τους τύπους αυτούς που είναι τα θεμέλια στη σωστή λειτουργία μιας σχολής. Και κακά τα ψέματα πρέπει να παραδεχτούμε ότι για μερικούς απ' αυτούς μας αρέσει να πηγαίνουμε στην προπόνηση.

Ο "θετός γιος"

Αυτός ο μαθητής είναι ο "γιος" του δασκάλου. Πολλοί πιστεύουν ότι ο προπονητής την πρώτη μέρα που άνοιξε τη σχολή του τον είχε βρει απ'έξω λεβέντη και χαμογελαστό. Βρίσκεται στο γυμναστήριο δέκα λεπτά νωρίτερα από τον δάσκαλο και φεύγει δέκα λεπτά αργότερα. Συνήθως φτιάχνει τα δελτία των μικρών σε ηλικία αθλητών πριν από κάποιο διασυλλογικό.

Ο... παραδάσκαλος

Διαβασμένο παιδί με πολλές γνώσεις για σχεδόν όλα τα μαχητικά αθλήματα. Κοντεύει τα 30 και του αρέσει πολύ η προπόνηση. Δεν παίζει αγώνες αν και είχε δοκιμάσει να παίξει σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και ηττήθηκε δύο-τρεις φορές. Είναι ο άνθρωπος του δασκάλου αφού κάνει το ζέσταμα στα μικρά και τους μεγάλους.

Ο "κουβέντας"

Είναι ο "κολλητός" του δασκάλου και τον βοηθάει πάρα πολύ σε εξωτερικές δουλειές. Του γράφει ταινίες, βλέπουν μαζί αγώνες και φοράνε συνήθως το ίδιο μπουφάν παρκά στα event. Ο δάσκαλος αγαπάει τον "κουβέντα" γιατί έχει σπουδαίο ταλέντο, αλλά του αρέσει περισσότερο να αράζουν μαζί στο γραφείο της σχολής και να πίνουν monster και να καπνίζουν κρυφά.

Ο σπουδαίος ατάλαντος

Τρομακτικός αθλητής που έχει δοκιμάσει και διακριθεί σε 3.000 αθλήματα. Στα μαχητικά όμως είναι αυτό που λέμε "άταρος" και δεν μπορεί καθόλου να κλωτσήσει ή να ρίξει μπουνιά. Χαίρει σεβασμού όλων μέσα στη σχολή γιατί είχε πάθει χιαστούς όταν έπαιζε στον Πανιώνιο, μισή ώραπριν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο (έχει πει).

Δίαιτα και cardio

Ο "δίαιτα και cardio" είναι ένα φοβερό παιδί και εξαιρετικά δημοφιλής. Λέει πάντα στον δάσκαλο ότι θα παίξει αγώνες όμως πρώτα θέλει να χάσει μερικά κιλά για να είναι έτοιμος. Η δίαιτα και οι ασκήσεις αντοχής του κρατούν 365 ημέρες. Δεν τα καταφέρνει ποτέ όμως γιατί τα βράδια δουλεύει και πίνει αλκοόλ.

Του... πρωταθλητή

Έχει τη στόφα του πρωταθλητή αλλά δεν του βγαίνει επί της ουσίας, δηλαδή στη μάχη. Προπονείται σκληρά και βοηθάει και τους άλλους στις προετοιμασίες τους. Στους αγώνες χάνει πάντα στους τελικούς και συνηθίζει να τσακώνεται και να φεύγει από το γυμναστήριο πάνω από τρεις φορές το μήνα.

Λεζάντα

Καλό παιδί και συνήθως εμφανίσιμος. Στο δημοτικό έπαιζε μπάσκετ και τώρα στη σχολή του αρέσει να βγάζει 1.000 φωτογραφίες την ώρα για όλα τα social media. Στους αγώνες βγαίνει πάντα πρώτος ενώ όταν προπονείται φέρνει και την κοπέλα του για να βλέπει. Έχει φράντζα...

Το "φάντασμα" του Bruce Lee

Αυτόν τον τύπο δεν τον έχεις δει ποτέ στη σχολή να προπονείται. Σε μια συζήτηση όμως με τον δάσκαλο και τον "κουβέντα" σου αποκαλύπτουν ότι είναι κάτοχος 5 dan και'χει κάνει προπονήσεις στην Ταϊλάνδη. Τον συναντάς τελικά στη σχολή και αντιλαμβάνεσαι ότι τον έχεις δει ξανά όμως δεν του έδωσες ποτέ σημασία. Συνήθως τ'όνομά του είναι Αλέξανδρος ή Ιωάννης.

Αποτυχημένη λεζάντα

Σε αντίθεση με τον "Λεζάντα" ο αποτυχημένος λεζάντας δεν είναι πρωταθλητής και είναι και πολύ κακός στο άθλημα που εξασκείται. Το σέβονται όμως όλοι γιατί έχει τέλεια τσάντα γυμναστηρίου και τέλειο εξοπλισμό που γυαλίζει και τον έχει παραγγείλει από το εξωτερικό με paypall.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Ξυλοκόπησαν και πυροβόλησαν πασίγνωστο Ρώσο MMAer (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα πάθεις σοκ με την καυτή προπονήτρια του Βλαντιμίρ Πούτιν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα κρυώνει, η Mackenzie Dern... φλέγεται! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ