MMA

Ο Anderson Silva μιλάει για τον ρατσισμό, τους gay MMA μαχητές αλλά και την … καριέρα του στο μπαλέτο!

Ο Anderson Silva μιλάει για τον ρατσισμό, τους gay MMA μαχητές αλλά και την … καριέρα του στο μπαλέτο!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο θρύλος του UFC Anderson Silva σε περιοδικό της πατρίδας του.

Φωτογραφημένος μάλιστα στο εξώφυλλο όπως ο Ali/Cassius Clay πριν από πολλά χρόνια όταν αρνήθηκε να πολεμήσει στο Βιετνάμ.Το fightland μετέφρασε μερικά σημαντικά κομμάτια:

Για τον ρατσισμό: " Ο ρατσιμός είναι κακός οπουδήποτε στον πλανήτη. Υπάρχει και στις ΗΠΑ ίσως περισσότερο από την Βραζιλία αν και δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο Los Angeles. Νομίζω τα πράγματα αλλάζουν και ο κόσμος μαθαίνει ότι όλοι είμαστε ίσοι μπροστά στον θεό, ανεξάρτητα από το χρώμα και την φυλή μας. Συνηθίζω να λέω ότι η σύγκρουση είναι έμφυτη στον άνθρωπο και το χρώμα είναι μόνο η αφορμή για να βγάλει την τρέλα του, την έλλειψη σεβασμού που έχει ο ένας για τον άλλον. Είμαι ξεκάθαρος στο θέμα του ρατσισμού. Ζούμε σε μια στιγμή που ο ρατσισμός δεν χωράει σε αυτόν τον κόσμο".

Για τους gay ΜΜΑ μαχητές: " Δεν νομίζω ότι υπάρχει προκατάληψη αλλά υπάρχουν αρκετοί ομοφυλόφιλοι στο ΜΜΑ. Υπάρχουν πολλοί που δεν το έχουν κάνει γνωστό. Σήμερα είναι χαζό το να μην εκφράζεις τα συναισθήματά σου. Όσο σέβεσαι τον χώρο του άλλου και τα όρια του. Πρέπει να ζήσεις την ζωή σου με ηρεμία και κανείς δεν έχει κάτι να κάνει με αυτό.

Θα έκανα προπόνηση με έναν gay άνδρα. Αρκεί να με σέβεται και είμαστε εντάξει. Δεν με απασχολεί και πολύ. Το γεγονός ότι είναι gay δεν σημαίνει ότι θα σου την πέσει… Μπορεί να είναι gay, να έχει μια σχέση και να ζει ανάμεσα σε άντρες που δεν είναι gay. Μπορεί να κάνει ότι θέλει στην ζωή του.

Μερικές φορές ο κόσμος πιστεύει ότι και εγώ είμαι gay. Πολλοί με έχουν ρωτήσει αν είμαι και τους απαντάω: «Όχι από όσο ξέρω. Αλλά είμαι ακόμη νέος, μπορεί στο μέλλον να ανακαλύψω ότι είμαι gay. Προσέχω τα πράγματά μου, τα βάζω όλα σε μια τσάντα, χρησιμοποιώ σαπούνι και βάζω κρέμα μετά την προπόνηση. Ο κόσμος νομίζει ότι είμαι ιδιαίτερος. Ο καθένας ότι του αρέσει. Δεν σημαίνει ότι είσαι λιγότερο ή περισσότερο άντρας ή ότι είσαι gay ή straight".

Για το μπαλέτο που έμαθε μικρός: " Ήμουν χορευτής. Φίλε, τί φάση και αυτή. Στην αρχή δεν ήθελα να πάω με τίποτα. Ήταν σαν τιμωρία. Κανείς φίλος μου δεν ήθελε να πάει. Εγώ μπαλέτο; Δεν ήταν πολύ κουλ. Οι φίλοι μου με κορόιδευαν «μικρό κορίτσι και μικρή κυρία». Βάλε και την ψιλή φωνή μου και καταλαβαίνεις ότι με πείραζαν πολύ. Αλλά άρχισε να μου αρέσει το μπαλέτο. Μετά η θεία μου με έβαλε σε μαθήματα χωρού ταπ. Την ευχαριστώ γιατί όλα αυτά με βοήθησαν πολύ στην καριέρα μου. Ο Evander Hollyfield έκανε μπαλέτο. Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει. Θες μπαλέτο; Κάνε. Θες ξιφασκία; Κάνε. Είσαι gay; καλώς. Αν σέβεσαι τους άλλους και σε σέβονται και αυτοί όλα είναι καλά".

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Φοιτητές πλακώθηκαν σε κολέγιο μέχρι ελέους!

Mike Tyson: «Είμαι κατακτητής! Είμαι ο μέγας Αλέξανδρος!»

Μπάχαλο χωρίς τέλος σε beach πάρτ ι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ