MMA

Ξένου: "Πονάμε, υποφέρουμε αλλά κυνηγάμε τα όνειρα μας!"

Ξένου: "Πονάμε, υποφέρουμε αλλά κυνηγάμε τα όνειρα μας!"

Η Τζωρτζίνα Ξένου μίλησε για το ελληνικό καράτε, για το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και για τους στόχους της για το μέλλον.

Την Τζωρτζίνα Ξένου είχαμε την τύχη να φιλοξενήσουμε το πρώτο διάστημα που άνοιξε το Fightsports.gr και είχαμε διαπιστώσει από τότε την ωριμότητα που την διακατέχει σαν αθλήτρια αλλά και σαν άνθρωπο, που μας οδήγησε στο συμπέρασμα πως αυτό το παιδί θα πετύχει στην πορεία του για τον πρωταθλητισμό.

Λίγες μέρες πριν, έβαλε άλλο ένα λιθαράκι στην σπουδαία καριέρα που χτίζει, αφού κατέκτησε την τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στο Καράτε, με την στήριξη της ομάδας της, που είναι πάντα δίπλα της, για να πραγματοποιήσει τα μεγαλεπήβολα όνειρα της. Η ίδια έχει χτίσει έναν χαρακτήρα αληθινής Καρατέκα, μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, με πολύ κόπο και θέληση.

«Το αποκλειστικό μυστικό για την επιτυχία είναι η αγάπη γι αυτό που κάνουμε. Όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες, όταν προπονούμαστε με μεράκι και πάθος τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Υπάρχουν φορές που υποφέρω στην προπόνηση, είτε ψυχολογικά είτε σωματικά, όμως αυτό δεν είναι παρά μόνο απογοητεύσεις της στιγμής και είναι πραγματικά μηδαμινό μπροστά στην υλοποίηση των ονείρων μου.

Το καράτε απ' την φύση του σαν άθλημα αναπτύσσει τη σωματική και τη ψυχική δύναμη. Μας μαθαίνει να αγωνιζόμαστε με υπομονή, ταπεινότητα και σεβασμό, όχι για να νικήσουμε τον αντίπαλο αλλά για να πετύχουμε τον στόχο μας δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας. Γι αυτό πάντα μπαίνοντας στον αγώνα στόχος μου είναι να κάνω το καλύτερο που μπορώ».

Η Ξένου βλέπει με πολύ θετικό μάτι την προσπάθεια της νέας γενιάς στο Καράτε και παρά τις αντίξοες συνθήκες πιστεύει σε αυτή την προσπάθεια.

"Τη φετινή Εθνική ομάδα θεωρώ ότι ήταν μια από τις καλύτερες και πιο καλά προετοιμασμένες. Επίσης, πιστεύω ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν από την διοίκησητης ΕΛΟΚ ως προς την συχνότητα των προπονήσεων της εθνικής ομάδας αλλά και την αύξηση του αριθμού των εθνικών προπονητών συνέβαλε σημαντικά και την ευχαριστούμε πολύ γι αυτό. Τέλος, πέρα από το πολύ ζεστό κλίμα που υπήρχε μεταξύ των μελών της ομάδας, τα παιδιά στάθηκαν πανάξια στο τατάμι παλεύοντας με ελληνική ψυχή για το καλύτερο.Όσο για την προηγούμενη και την παρούσα γενιά, πιστεύω ότι παρόλο που οι συνθήκες δεν είναι με το μέρος μας ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον που θα ανεβάσει το ελληνικό καράτε ακόμα ψηλότερα από την τότε χρυσή γενιά».

Τέλος η Ξένου μας μίλησε για τον επόμενο της στόχο δίνοντας ραντεβού στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στις 5 Μαρτίου.

«Ο επόμενος στόχος μου είναι το Πανελλήνιο ανδρών - γυναικών στις 5 Μαρτίου, όπου θα είμαι εκεί να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό προκειμένου να διατηρήσω τον τίτλο της πανελλήνιας πρωταθλήτριας».

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Lindsey Pelas:Το νέο κορίτσι του UFC είναι εξωπραγματικά…καυτό (ΦΩΤΟ)

Iρλανδός πυγμάχος "κερνάει" ξύλο σε Τούρκους μαγαζάτορες που του επιτέθηκαν (BINTEO)

Bodybuilder μπαίνει σε σχολή και τον δένουν…κόμπο BJJ Fighters (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ