MMA

Cynthia Rothrock, o θηλυκός Βαν Νταμ των 80’s!

Cynthia Rothrock, o θηλυκός Βαν Νταμ των 80’s!

H Αμερικανίδα Martial Artist, Cynthia Rothrock, με τις μαύρες ζώνες σε 7 διαφορετικές πολεμικές τέχνες, ανακαλύφθηκε στις αρχές τις δεκαετίας του 80 όταν οι εταιρίες παραγωγής (videos)

Ενώ σήμερα βλέπουμε όλο και μεγαλύτερες παραγωγές ταινιών ή σειρών μαχητικού περιεχομένου να εμπιστεύονται τους πιο hardcore ρόλους τους σε επαγγελματίες μαχήτριες (Gina Carano, Ronda Rousey κοκ), πριν από 30 χρόνια το όνομα που κυριαρχούσε στους θηλυκούς kickass ρόλους δεν ήταν άλλο από της Cynthia Rothrock.

H Αμερικανίδα Martial Artist, με τις μαύρες ζώνες σε 7 διαφορετικές πολεμικές τέχνες, κυρίως παραδοσιακές, ανακαλύφθηκε στις αρχές τις δεκαετίας του 80 όταν οι εταιρίες παραγωγής έψαχναν έναν νέο «Bruce Lee» και κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια, από το 85 έως το 88, να κάνει 5 ταινίες στο Χονγκ Κονγκ, ενώ έκανε συνολικά πάνω από 50 ταινίες σε όλη την καριέρα της. Το ιδιαίτερο είναι ότι κατάφερε να γίνει πρώτα διάσημη στην Ασία και αρκετά χρόνια αργότερα να κάνει το μπαμ και στην αμερικάνικη αγορά.

Κάτι το οποίο δεν ήταν καθόλου εύκολο αφού εκείνα τα χρόνια στην Δύση κυριαρχούσαν οι «μάτσο» ταινίες δράσεις όπου οι γυναίκες είχαν τον μόνιμο ρόλο του θύματος που ο άνδρας πρωταγωνιστής καλείται να σώσει. Ίσως γι’ αυτό βρήκε πρώτα επιτυχία στο Χόνγκ Κονγκ όπου οι γυναίκες πρωταγωνίστριες σε ταινίες δράσεις, όπως η Michelle Yeoh, ήταν πιο συχνές.

Σήμερα μπορεί να έχουμε συνηθίσει στις Michelle Rodriguez, Mila Jovovic, Angelina Jolie και λοιπές bad ass πρωταγωνίστριες αλλά τότε η Rothrock ήταν η πρώτη που άνοιξε αυτό το δρόμο και με αρκετή επιτυχία για το επίπεδο των ταινιών που έπαιζε.

Πιο γνωστές επιτυχίες; Τα «China O Brien 1 & 2», το «Νο Retreat No Surrender 2» και η σειρά «Martial law» που ήταν αρκετά μεγάλη παραγωγή στις ΗΠΑ με τον David Carradine (το οποίου το KUNG FU θα συζητήσουμε σε άλλο άρθρο).

Μέσα σε 10 χρόνια είχε καταφέρει να γίνει η νούμερο 1 κυρία των κλασσικών b-movies (και χειρότερα) με θέμα τις πολεμικές τέχνες, μέτρια έως φτωχά σενάρια και επιτυχία σε undeground βιντεοκασσετάδικα. Ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της να ήταν ότι αποτέλεσε έμπνευση για τον χαρακτήρα της Sonya Blade στο μεγάλο Mortal Kombat Franchise.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Η Claudia Gadelha είναι η πιο σέξι Βραζιλιάνα στις ΜΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
Leonard John "Lenny" McLean:Ο βασιλιάς των μπράβων στο Λονδίνο και σκληρός μποξέρ με...γυμνά
Brye Anne Russillo:Δεν μπορώ να κόψω το στήθος μου και να το βάλω στην άκρη (ΦΩΤΟ)
blockquote class="instagram-media" data-instgrm-captioned data-instgrm-version="7" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);">



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ