ΤΖΟΥΝΤΟ

Τελτσίδου: "Να γίνω ο... θηλυκός Ηλιάδης"

Τελτσίδου: "Να γίνω ο... θηλυκός Ηλιάδης"

Η 19χρονη Ελισάβετ Τελτσίδου αποκαλύπτει τις συμβουλές που της δίνει ο κάτοχος δύο ολυμπιακών μεταλλίων, Ηλίας Ηλιάδης με τον οποίο προπονούνται μαζί.

Στην Ελλάδα επέστρεψε η Ελισάβετ Τελτσίδου. Η 19χρονη τζουντόκα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 21 χρονών, η πρώτη της μεγάλη διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Είναι μια καλή χρονιά, κάτι που οφείλεται στην πολύ σκληρή προπόνηση αλλά και στην εμπειρία μου που ολοένα και μεγαλώνει. Σε ό,τι αφορά ωστόσο το χάλκινο μετάλλιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, καθώς μπορούσα άνετα να διεκδικήσω και άλλου χρώματος", τόνισε η Τελτσίδου.

Τελτσίδου: "Να γίνω ο... θηλυκός Ηλιάδης"

Είναι τυχερή γιατί προπονείται με την εθνική ανδρών με επικεφαλής τον Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος την έχει βοηθήσει πολύ, δίνοντας της, καλές συμβουλές. Η ίδια ονειρεύεται να γίνει ο θηλυκός Ηλιάδης.

" Τώρα κάνω τις καλύτερες προπονήσεις από οποτεδήποτε, ενώ με έχει ωφελήσει πολύ και η προετοιμασία στο εξωτερικό. Με βοηθά και το γεγονός ότι προπονούμαι με τον Ηλία Ηλιάδη, τον Γιώργο Αζωίδη, τον Αλέξη Ντανατσίδη και τον Ρομάν Μουστόπουλο, μεγάλες φυσιογνωμίες του ελληνικού τζούντο. Ειδικά ο Ηλίας αποτελεί για εμένα μεγάλο πρότυπο-είναι το ίνδαλμά μου και ο δάσκαλός μου... Ονειρεύομαι να γίνω ο... θηλυκός Ηλίας... Εκτός απ΄τις τεράστιες αγωνιστικές ικανότητές του, διαθέτει μια μεγάλη προσωπικότητα, ενώ έχει παραμείνει απλός, σεμνός και προσγειωμένος. Δεν τον έχουν διαβρώσει οι επιτυχίες. Αυτό που μου λέει συνέχεια είναι να έχω ισχυρή θέληση και να δουλεύω σκληρά".

Τελτσίδου: "Να γίνω ο... θηλυκός Ηλιάδης"

Σπουδάζει στα ΤΕΙ Νοσηλευτικής, αλλά η Ελισάβετ έχει στρέψει το βλέμμα της προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

"Πρέπει να κάνω το καλύτερο δυνατό για να μπορέσω να συμμετάσχω εκεί και το θέλω πάρα πολύ. Για αρχή πρέπει να διακριθώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας μου που γίνεται τον επόμενο μήνα στο Μαϊάμι. Και μπορώ να κατακτήσω μετάλλιο εκεί-μην ξεχνάτε ότι πέρισυ κατέκτησα την πέμπτη θέση στην αντίστοιχη διοργάνωση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ