ΤΖΟΥΝΤΟ

Στο βάθρο Μουστοπούλος, Τελτσίδου

Στο βάθρο Μουστοπούλος, Τελτσίδου

Πρωταθλητής Ευρώπης στο τζούντο αναδείχθηκε ο Ρομάν Μουστόπουλος στο Βρότσλαβ. Τρίτη στην κατηγορία της ήταν και η Ελισάβετ Τελτσίδου.

Το χρυσό μετάλλιο κρέμασε στο στήθος του ο Ρομάν Μουστόπουλος. Πρώτευσε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, επιτυγχάνοντας πέντε νίκες στην κατηγορία για αθλητές με σωματικό βάρος κάτω των 81 κιλών.

Στην ίδια διοργάνωση η Ελισάβετ Τελτσίδου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα -63 κιλά. Την εξαιρετική εμφάνιση της ελληνικής ομάδας συμπλήρωσε ο Γιώργος Αζωίδης που ήταν πέμπτος στα -73 κιλά.

Στο δρόμο για τον τελικό ο Μουστόπουλος νίκησε κατά σειρά με Ippon τους Τόμαζ Κβιατκόφσκι (Πολωνία), Μπόγιαν Ντόσεν (Σερβία), Ντόμινιτς Ρέσελ (Γερμανία), ενώ στα ημιτελικά επικράτησε του Ρώσου Χασάν Καλμουρζάεφ. Στον τελικό, ο Μουστόπουλος με Waza-ari επικράτησε του Ρώσου Ασλάν Λαπινάγκοφ και βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών.

Η 18χρονη Τελτσίδου, τρίτη στο ευρωπαϊκό U21 στο Βουκουρέστι επικράτησε της Καρολίνα Τάλατς (Πολωνία) και της Φλούρτε Στουπ (Ολλανδία), όμως στον αγώνα για πρόκριση στον ημιτελικό ηττήθηκε από την Λευκορωσίδα Ντανιέλα Καζανόι. Στα ρεπεσάζ νίκησε με Ippon την Ουκρανή Νατάλια Ίλκιβ, για να έρθει μία ακόμη εντυπωσιακή νίκη, αυτή τη φορα επί της Γερμανίδας Ρεμπέκα Μπρεούνινγκερ που την έφερε στο βάθρο των νικητριών.

Συνολικά η Ελλάδα έχει κατακτήσει δεξαέξι μετάλλια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τζούντο για αθλητές κάτω των 23 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ