ΠΥΓΜΑΧΙΑ

O Aλί και η ζώνη του Ζαμπίδη

O Aλί και η ζώνη του Ζαμπίδη

Ο Τούρκος αντίπαλος του Μιχάλη Ζαμπίδη, Αλί Γκουνιάρ μπήκε στο ρινγκ του Sport24.gr στην τελευταία εξομολόγηση του, προτού επιχειρήσει να σβήσει το χαμόγελο από το πρόσωπο του Έλληνα πρωταθλητή.

Αν το βαλς ήταν το δυνατό σημείο του Μιχάλη Ζαμπίδη στην πρόσφατη συμμετοχή του σε χορευτικό σόου, τότε ο Τούρκος πρωταθλητής kick boxing Αλί Γκουνιάρ ήρθε στην Ελλάδα για να τον χορέψει καρσιλαμά!

Ο γεννημένος και μεγαλωμένος στο Αϊντχόφεν μίλησε στο Sport24.gr λίγο πριν από τον μεγάλο αγώνα με την... κωδική ονομασία "Iron Challenge" το Σάββατο (12/3) στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Γνωρίζει ότι ο Μιχάλης Ζαμπίδης δεν έχει χάσει ποτέ από Τούρκο αντίπαλο. Θα είναι η πρώτη αναμέτρηση για το ζευγάρι και ο πρώτος αγώνας του Γκουνιάρ επί ελληνικού εδάφους.

" Είναι πολύ σημαντικό για μένα να νικήσω τον Ζαμπίδη. Έχει την ίδια σημασία με κάθε αγώνα που έχω δώσει. Τον αγώνα με τον Μάικ θα τον χαρακτήριζα ως ένα μεγάλο happening", υποστήριξε ο 31χρονος πατέρας μιας κόρης.

Φυσικά δεν ήταν διατεθειμένος να ανοίξει τα χαρτιά του και να μας αποκαλύψει κάτι από τη στρατηγική που έχει καταστρώσει με τον προπονητή του, τον αδερφό του, Σουλεϊμάν.

O Aλί και η ζώνη του Ζαμπίδη

" Πάντα αντιδρώ διαφορετικά σε κάθε αγώνα. Προσαρμόζομαι στον αντίπαλο και μπορώ να αγωνιστώ με διαφορετικούς τρόπους και κινήσεις. Δεν θα αφήσω τον Μάικ Ζαμπίδη να επιβάλλει το δικό του παιχνίδι", πρόσθεσε, καθώς γνωρίζει ότι ο μικρός στο δέμας Ζαμπίδης διαθέτει "τρομερά χέρια".

Κι αν οι τουρκικές σειρές παραμένουν της μόδας στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση, ένας Τούρκος αθλητής δεν είναι ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλής όταν μάλιστα θέλει να αφαιρέσει έναν παγκόσμιο τίτλο από έναν αγαπητό Έλληνα πρωταθλητή.

Αναφερόμενος στην "καυτή" ατμόσφαιρα που αναμένεται να δημιουργήσουν οι θεατές στο ΣΕΦ, τόνισε " δεν φοβάμαι κανέναν. Αποτελεί έξτρα κίνητρο για μένα να κάνω το καλύτερο που μπορώ".

Ο Αλί έχει να επιδείξει 98 νίκες σε 116 αγώνες, οι 28 εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν με νοκ άουτ. Μετράει ευρωπαϊκές και παγκόσμιες νίκες, ωστόσο η φιλοσοφία του δεν διαφέρει από κανέναν άλλο αθλητή: " Η σκληρή προπόνηση και ο σεβασμός προς τον αντίπαλο μου αποτελούν δυο βασικές αρχές μου. Κάνω το δικό μου, πιστεύω στον εαυτό μου και κάνω το καλύτερο που μπορώ για την καριέρα μου".

Στο κοινό που θα έρθει στο ΣΕΦ υποσχέθηκε ότι " θα γίνει ένας σκληρός και δύσκολος αγώνας από την αρχή μέχρι το τέλος".

Τέλος, επιβεβαίωσε αυτό που υποπτευόμασταν για πολλούς αθλητές. Το ίντερνετ αποτελεί... μέρος της προετοιμασίας για έναν αγώνα. " Βλέπω αγώνες στην τηλεόραση και στο ίντερνετ. Όμως δεν έχω χρόνο για να δω τηλεόραση, οπότε είμαι "εραστής" του ίντερνετ". Εκεί κατασκοπεύει τους αντιπάλους του.

Ας ελπίσουμε ότι... κόλλησε στις χορευτικές φιγούρες του Ζαμπίδη και αμέλησε να παρακολουθήσει τον "δολοφόνο με το χαμόγελο" στο φυσικό του χώρο, το ρινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ