ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Το... τρένο κυνηγάει τους ποδηλάτες

Το... τρένο κυνηγάει τους ποδηλάτες

Η απόφαση μελών του πελοτόν στον αγώνα ποδηλασίας Παρίσι-Ρουμπέ να αψηφήσουν τις μπαριέρες, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ένωσης σιδηροδρόμων.

Το γύρο του κόσμου έχουν κάνει οι εικόνες από τον κλασικό αγώνα ποδηλασίας Παρίσι-Ρουμπέ με ποδηλάτες που βρίσκονταν στο βασικό γκρουπ (πελοτόν) να αγνοούν τις μπαριέρες και να διασχίζουν τις γραμμές, κινδυνεύοντας να τους πατήσει τρένο που πλησίαζε.

Με ανακοίνωση της η ένωση σιδηροδρόμων της Γαλλίας (SNCF) ζήτησε να δράσει η αστυνομία εναντίον των ποδηλατών, καλώντας να γίνει έρευνα, προκειμένου να βρεθεί ο ένοχος που υποκίνησε αυτή την ενέργεια.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα που διεξάγεται από το 1896 οι ποδηλάτες που διασχίζουν τις γραμμές του τρένου, αψηφώντας τις μπαριέρες, απειλούνται με αποκλεισμό.

Η οργανωτική επιτροπή όμως κάλυψε τους ποδηλάτες, με τον εκπρόσωπο της να εξηγεί πως δεν υπήρχε χρόνος για να σταματήσουν οι προπορευόμενοι οδηγοί.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και το 1937. Νικητής ήταν ο Γερμανός Γιον Ντέγκενκολμπ που κέρδισε ένα από τα πιο περίεργα τρόπαια στον αθλητισμό, μια πέτρα. Αυτός ο αγώνας ήταν ο τελευταίος στην καριέρα του νικητή του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας το 2012, Μπράντλεϊ Γουίγκινς, ο οποίος θα επιστρέψει στην ποδηλασία πίστας για λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ