ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Μπράντλεϊ Γουίγκινς, η απόσυρση ενός μύθου

Μπράντλεϊ Γουίγκινς, η απόσυρση ενός μύθου

Ο σπουδαίος Βρετανός ποδηλάτης, Μπράντλεϊ Γουίγκινς, έβαλε τέλος σε μία τεράστια καριέρα στα 36 του χρόνια.

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδηλάτες όλων των εποχών έβαλε τέλος σε μία τεράστια καριέρα. Ο λόγος για τον Μπράντλεϊ Γουίγκινς ο οποίος ανακοίνωσε ότι σε ηλικία 36 ετών πήρε την απόφαση να αποσυρθεί και να αφοσιωθεί στην οικογένεια του.

Με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι έκανε πράξη τα όνειρα του με αποκορύφωμα την κατάκτηση μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και του "Γύρου της Γαλλίας".

"Συνάντησα τα ινδάλματα μου και αγωνίστηκα μαζί με τους καλύτερους τα τελευταία 20 χρόνια. Το 2016 είναι το τέλος του δρόμου για αυτό το κεφάλαιο με τα αρνητικά και τα θετικά του. Τα παιδιά από το Κίλμπουρν δεν κατακτούν Ολυμπιακά μετάλλια και το "Γύρο της Γαλλίας". Τώρα το κάνουν.

Αυτό που θα μου μείνει για πάντα χαραγμένο είναι η υποστήριξη και η αγάπη του κόσμου στα εύκολα και στα δύσκολα. Όλα αυτά καβαλώντας ένα ποδήλατο. Το 2012 ήταν απίστευτο και μου έδωσε κίνητρο. Η ποδηλασία μου έδωσε τα πάντα και δεν θα μπορούσα να τα είχα καταφέρει αν δεν είχα την υποστήριξη της αγαπημένης μου συζύγου, Καθ και των παιδιών μας" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μερικά από τα κατορθώματα του Γουίγκινς:

2000: Χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

2004: Ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρώτος Βρετανός που το καταφέρνει από το 1964.

2008: Δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

2012: Ο πρώτος Βρετανός που κατέκτησε το "Γύρο της Γαλλίας"

2012: Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παράλληλα, έχει κατακτήσει οκτώ τίτλους σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε δρόμο και πίστα και έχει το Παγκόσμιο ρεκόρ της μιας ώρας σε πίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ