ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Άνοδος Γκιώνη στο νούμερο 31 της παγκόσμιας κατάταξης

Άνοδος Γκιώνη στο νούμερο 31 της παγκόσμιας κατάταξης

Πέντε θέσεις ψηλότερα βρέθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης στην παγκόσμια κατάταξη του Μαΐου μετά την καταπληκτική πορεία του στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης και την επιβλητική πρόκριση στους 4ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του.

Πέντε θέσεις ψηλότερα βρέθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης στην παγκόσμια κατάταξη του Μαΐου μετά την καταπληκτική πορεία του στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης και την επιβλητική πρόκριση στους 4ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του. Το σημαντικό όφελος, που περίμενε από τη διοργάνωση στο Χάλμσταντ, οριστικοποιήθηκε χτες και ήταν ότι ανέβηκε στο νούμερο 31 από το 36 του Απριλίου. Μαζί με την πρόκριση ήθελε πολύ να βελτιώσει και τη θέση του παγκοσμίως. Το κατάφερε και τώρα ελπίζει να πλασαριστεί σε ακόμα καλύτερο σημείο μέχρι το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού, τον Αύγουστο.

Από 'κει και πέρα, το ranking list του τρέχοντα μήνα έκρινε 22 ακόμα προκρίσεις για το Ρίο στους άνδρες και άλλες τόσες στις γυναίκες. Όπως αναμενόταν, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Κώστας Παπαγεωργίου, που επίσης αγωνίστηκαν στο Προολυμπιακό, βρίσκονται έξω από τις προνομιούχες θέσεις. Μακριά από αυτές έμεινε φυσικά και η Κατερίνα Τόλιου, η οποία πάντως, μετά τους αγώνες στη Σουηδία, είχε μικρή άνοδο στην κατάταξη. Συμπερασματικά, γίνεται σαφές πια ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί μ’ έναν αθλητή στο Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2016. 

Από διεθνείς διοργανώσεις με ελληνική συμμετοχή υπολογίστηκε τον Μάιο και το ανοιχτό πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου. Έτσι επανήλθαν στους πίνακες αξιολόγησης η αθλήτρια Γεωργία Ζαβιτσάνου (που ως γνωστόν, ήταν παρούσα και στο Χάλμσταντ) και οι αθλητές Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης και Πάρις Ζώνιος. Αντίθετα, βγήκαν από αυτούς οι νεαρές Κωνσταντίνα Παρίδη και Γεωργία Χατζηλυγερούδη, που συμπλήρωσαν αρκετούς μήνες χωρίς παιχνίδια στο εξωτερικό.

Στο World Ranking List των ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης πήρε 36 βαθμούς με τα σπουδαία αποτελέσματα στη Σουηδία και ειδικά την εντυπωσιακή νίκη απέναντι στο νούμερο 1 των αγώνων, τον Λευκορώσο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ. Με 2.387 βαθμούς πλέον, πήγε στο νούμερο 31 από το 36 του προηγούμενου μήνα. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα πήρε ελάχιστους βαθμούς από το Χάλμσταντ και υποχώρησε στο νούμερο 119 από το 113 του Απριλίου (έχει 2.108 βαθμούς), ο Κώστας Παπαγεωργίου έχασε βαθμούς κι έπεσε στο 133 από το 124 (έχει 1.957).

Από τους νεότερους αθλητές αναφέρουμε επιγραμματικά ότι ο Γιάννης Σγουρόπουλος μετακινήθηκε στο νούμερο 498 από το 472 του προηγούμενου μήνα, o Γιώργος Κωνσταντινόπουλος επανεμφανίζεται στο 411, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 492, ο Γιώργος Σταματούρος πήγε στο 645 (από 618), ο Στράτος Δαμιανής στο 745 (από 732) και ο Πάρις Ζώνιος στο 779.

Στο ranking list των γυναικών καταγράφηκαν απλά καλύτερες θέσεις, αν και δεν ήρθε κάποια πολύ θετική πορεία στο Προολυμπιακό τουρνουά. Η Κατερίνα Τόλιου ανέβηκε στo νούμερο 199 από το 204 του Απριλίου, η Μαρία Χριστοφοράκη στο 309 (από 318), ενώ η Γεωργία Ζαβιτσάνου βρέθηκε στην επιστροφή της στο 413. Από κει και πέρα, η Αγγελίνα Παπαδάκη, που αποχώρησε από την εθνική ομάδα, εμφανίζεται στο νούμερο 285 (από 286), η Ελένη Σοφρά στο 506 (από 507) και η Έλλη Φίσερ στο 622 (από 621).

Από τη διεθνή ομοσπονδία ανακοινώθηκε παράλληλα και το Olympic Singles Ranking του Μαΐου. Ο Κρεάνγκα πήγε στην 62η θέση από την 61η, ο Παπαγεωργίου στην 67η από την 63η και η Τόλιου στην 75η από την 78η. Όλοι τους έμειναν μακριά από θέσεις πρόκρισης, οι οποίες στους άνδρες έφτασαν στο νούμερο 43 του ειδικού πίνακα και στις γυναίκες στο 38!

Οι προκρίσεις από την παγκόσμια κατάταξη

Το βράδυ της Πέμπτης η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε και τις ολυμπιακές προκρίσεις μέσα από τον ειδικό πίνακα αξιολόγησης. Θυμίζουμε ότι περνάνε έως 2 αθλητές και 2 αθλήτριες από κάθε χώρα, ενώ ονόματα, που ήταν ψηλά στην κατάταξη, αλλά δεν είχαν πάρει μέρος στα Προολυμπιακά τουρνουά των ηπείρων τους, έμεναν αναγκαστικά εκτός, όπως έγινε με τον Ρώσο Γκριγκόρι Βλασόφ και την Τι Γιάνα από το Χονγκ Κονγκ. Για το ομαδικό ν’ αναφέρουμε απλά ότι στο Olympic Ranking η εθνική των ανδρών βρέθηκε στην 21η θέση από την 23η του Απριλίου. Έχει 212 βαθμούς και είναι μαζί με την Ουκρανία. Στην αντίστοιχη κατάταξη των γυναικών η Ελλάδα είναι αυτόν τον μήνα στο νούμερο 43 (από 42). Οι χώρες, που θα μετάσχουν στο ομαδικό, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, πάντως η εθνική μας ομάδα των ανδρών με μόνο μία πρόκριση στο ατομικό δεν μπορεί να ελπίζει.

Οι προκρίσεις για το ατομικό από την παγκόσμια κατάταξη:

Στους άνδρες:

1. Φαν Ζεντόνγκ (Κίνα)

2. Τζουν Μιζουτάνι (Ιαπωνία) 

3. Τσουάν Τσι Γιουάν (Ταϊπέι)

4. Βονγκ Τσου Τινγκ (Χονγκ Κονγκ)

5. Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία)

6. Τανγκ Πενγκ (Χονγκ Κονγκ)

7. Λι Σανγκ Σου (Κορέα)

8. Μαχάρου Γιοσιμούρα (Ιαπωνία)

9. Τζου Γιουνγκσίκ (Κορέα)

10. Αντρέι Γκάσινα (Κροατία)

11. Στέφαν Φέγκερλ (Αυστρία)

12. Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)

13. Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία)

14. Γκάο Νινγκ (Σιγκαπούρη)

15. Λι Αχμέτ (Τουρκία)

16. Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία)

17. Βανγκ Ζενγκγί (Πολωνία)

18. Βανγκ Γιανγκ (Σλοβακία)

19. Λίαμ Πίτσφορντ (Αγγλία)

20. Γιάκαμπ Ντίγιας (Πολωνία)

21. Πολ Ντρίνκχολ (Αγγλία)

22. Οβίντιου Ιονέσκου (Ρουμανία)

Στις γυναίκες:

1. Λιου Σιβέν (Κίνα)

2. Κασούμι Ισικάουα (Ιαπωνία)

3. Άι Φουκουχάρα (Ιαπωνία)

4. Τζεόν Ζιχέε (Κορέα)

5. Σέο Χιοβόν (Κορέα)

6. Τσεν Άι Τσινγκ (Ταϊπέι)

7. Γιου Μενγκγιού (Σιγκαπούρη)

8. Ντου Χόι Κεμ (Χονγκ Κονγκ)

9. Λι Χο Τσινγκ (Χονγκ Κονγκ)

10. Τσεν Σου Γιου (Ταϊπέι)

11. Ελιζαμπέτα Σαμάρα (Ρουμανία)

12. Τζορτζίνα Πότα (Ουγγαρία)

13. Τατιάνα Μπιλένκο (Ουκρανία)

14. Σεν Γιανφέι (Ισπανία)

15. Λι Σούε (Γαλλία)

16. Σοφία Πολκάνοβα (Αυστρία)

17. Σάο Γιενί (Πορτογαλία)

18. Ντανιέλα Μοντέιρο-Ντοντεάν (Ρουμανία)

19. Βικτόρια Πάβλοβιτς (Λευκορωσία)

20. Καταρζίνα Γκριμπόβσκα (Πολωνία)

21. Ιβέτα Βασένοβσκα (Τσεχία)

22. Μπάρμπορα Μπαλάζοβα (Σλοβακία)

* Για να συμπληρωθούν όλες οι θέσεις για το Ρίο (από 86 σε άνδρες και γυναίκες) απομένουν: α) η ανακοίνωση από τη διοργανώτρια Βραζιλία για τη μία επιλογή της σε αθλητή και αθλήτρια, η ανακοίνωση από την τριμερή επιτροπή προσκλήσεων, για το που θα δώσει τις κάρτες ελευθέρας (από 1 στις 2 κατηγορίες), όπως και η κατανομή των θέσεων για τους αθλητές/τριες, που θα παίξουν μόνο στο ομαδικό. Με βάση το σκεπτικό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να έχουν προτεραιότητα για τις προσκλήσεις από την τριμερή επιτροπή αθλητές από αδύναμες χώρες, φαντάζει απίθανο ν’ αποτελέσει επιλογή ο Κρεάνγκα των 5 ολυμπιακών συμμετοχών. Με τέτοια κάρτα ελευθέρας μάλιστα, είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς του 1996.

* Η διεθνής ομοσπονδία τέλος, ανακοίνωσε και τους κλασικούς παγκόσμιους πίνακες στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες: Στους αθλητές Under 21 ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι στο νούμερο 183, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 179, ο Γιώργος Σταματούρος στο 284, ο Στράτος Δαμιανής στο 371 και ο Πάρις Ζώνιος στο 404. Στις αθλήτριες U21 η Κατερίνα Τόλιου πήγε στο νούμερο 63, η Ελένη Σοφρά στο 255 και η Έλλη Φίσερ στο 351. 

* Στους πίνακες U18 των αγοριών ο Γιάννης Σγουρόπουλος διατηρήθηκε στο νούμερο 76. Ο Γιώργος Σταματούρος βρίσκεται στο 145 και ο Στράτος Δαμιανής στο 221. Στις νεάνιδες η Ελένη Σοφρά εμφανίζεται στο 147 και η Έλλη Φίσερ στο 228.

* Στους πίνακες U15 η Έλλη Φίσερ πήγε στο νούμερο 62 από το 61 του Απριλίου.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Οι Beatles στην Αράχοβα. Η λεπτομέρεια που λίγοι εντοπίζουν στην φωτογραφία

Πριν από ακριβώς 50 χρόνια οι Beatles πατούσαν το πόδι τους στην Ελλάδα. Ο φωτογράφος Αριστοτέλης Σαρρηκώστας που τους απαθανάτισε θυμάται και αφηγείται στο NEWS 24/7

Ελληνίδα, ξεκαβάλα επιτέλους από το φλαμίνγκο

Η επιδημία των φουσκωτών ροζ φλαμίνγκο καλά κρατεί. Εδώ εκείνες που τα 'δάμασαν' καλύτερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ NEWS 24/7

Στο μπαρ του τρόμου στην Κω: 'Ήταν σαν πόλεμος'

Τι λένε οι πελάτες και το προσωπικό του μπαρ White Corner που κατέρρευσε με τον σεισμό των 6.6 Ρίχτερ. Οι σκηνές πανικού, οι πρώτες αντιδράσεις και τα διατηρητέα κτίρια χωρίς άδεια. Διαβάστε το οδοιπορικό του News 24/7 (Pics)

GοT: 1 φωτογραφία προετοιμάζει τη σύγκρουση που περιμένεις

Ιστορίες από την Κρύπτη του Winterfell.

ΘΕΜΑ NEWS 24/7

Τι γίνεται με τα παιδιά του πολέμου που ενηλικιώθηκαν στην Ελλάδα

Πρώην ασυνόδευτα παιδιά του πολέμου που πλέον ως ενήλικοι φιλοξενούνται σε ξενώνα της PRAKSIS, μιλούν στο News 24/7. Από τη Συρία, το Αφγανιστάν και τις βομβαρδισμένες πατρίδες τους, σε camp των νησιών και τώρα στην Αθήνα. Η νέα ζωή, ανοίγεται μπροστά τους (Vid)

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24