ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σώθηκε από βέβαιο θάνατο

Σώθηκε από βέβαιο θάνατο

Ο πρώην κολυμβητής Αλέν Μπερνάρ είδε την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του στην Αργεντινή. Δείτε το συγκλονιστικό video του δυστυχήματος.

Ίσως όταν περάσουν τα χρόνια ο Αλέν Μπερνάρ θα θεωρήσει τον εαυτό του τυχερό, θα ευχαριστεί τον Θεό που γλύτωσε από βέβαιο θάνατο.

Λίγες ώρες όμως μετά το τραγικό δυστύχημα στην επαρχία Λα Ριόχα στην Αργεντινή που στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους, ανάμεσα τους και η πρώην συναθλήτρια του, Καμίλ Μουφά, ο Μπερνάρ βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Ο 31χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης στα 100μ. ελεύθερο το 2008 στο Πεκίνο και πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν στα σπριντ του ελευθερου επρόκειτο να βρίσκεται και εκείνος σε μια από τις δύο μοιραίες πτήσεις.

Σώθηκε από βέβαιο θάνατο

Το γράφημα του AFP

Εξαιτίας του βάρους του σχεδόν δίμετρου πρώην κολυμβητή κρίθηκε σκόπιμο να επιβιβαστεί σε τρίτο ελικόπτερο για λόγους ασφαλείας.

Την αποκάλυψη έκανε η μάνατζερ της άτυχης Μουφά, μόλις 25 χρονών, Σοφί Μιμούν. " Ο Μπερνάρ δεν σταματούσε να κλαίει, υποφέρει από αυτά που είδε. Μου είπε πως όταν είδε τις φλόγες, κατάλαβε πως ήταν πολύ άσχημο".

Σώθηκε από βέβαιο θάνατο

Ο Αλέν και η Καμίλ (αριστερά στη φωτό) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2011

Στο ριάλιτι σόου "Dropped" συμμετείχαν επίσης τρεις παλαίμαχοι αθλητές ακόμη, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο Μουντιάλ το 1998, Σιλβέν Βιλτόρ, η Τζίνι Λονγκό, χρυσή Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία και ο Φιλίπ Καντελόρο, "χάλκινος" Ολυμπιονίκης στο ατομικό ανδρών στο καλλιτεχνικό πατινάζ.

Το video του δυστυχήματος

O Mπερνάρ προσθέτει το όνομα του στη λίστα των... πραγματικά τυχερών αθλητών που απέφυγαν το θάνατο. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1998 η πτήση της Swiss Air Νέα Υόρκη-Γενεύη συνετρίβη στον Ατλαντικό νοτιοδυτικά του Χάλιφαξ. Στο αεροπλάνο επρόκειτο να βρίσκονται ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Ουόλτερ Μπέρι που αγωνιζόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο Ελβετός τενίστας Μαρκ Ροσέ. Ο πρώτος είχε ξεχάσει το διαβατήριο του, ενώ ο δεύτερος αποφάσισε να παραμείνει για λίγες ημέρες ακόμη στη Νέα Υόρκη μετά τον αποκλεισμό του από το Όπεν των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επίσης, ο Ίαν Θορπ είχε προγραμματίσει το πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 να επισκεφθεί τους δίδυμους πύργους στη Νέα Υόρκη. Ευτυχώς είχε ξεχάσει τη φωτογραφική του μηχανή και επέστρεψε στο ξενοδοχείο του για να την πάρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ