ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Indy ρεκόρ για τη Βουρνά

Indy ρεκόρ για τη Βουρνά
© / NIKOS CHALKIOPOULOS / [email protected]

Η Κρίστελ Βουρνά κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα σε Grand Prix στην πισίνα της Ιντιανάπολις.

Μπορεί όλα τα φώτα να βρίσκονταν στραμμένα στην επανεμφάνιση του Μάικλ Φελπς, όμως η Κριστέλ Βουρνά κράτησε την ελληνική σημαία ψηλά στο Grand Prix κολύμβησης στην Ιντιανάπολις.

Η 19χρονη κολυμβήτρια που βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μέτρα πεταλούδα, τερματίζοντας τρίτη στον τελικό με 59.56 δευτερόλεπτα.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειώσει περίπου πριν από τρία χρόνια η Ειρήνη Καβαρνού με 59.75 δευτερόλεπτα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν. Η Βουρνά θα κολυμπήσει και στον τελικό των 50μ. ελεύθερο την Κυριακή (6/3) τα ξημερώμα.

Νικήτρια στον τελικό ήταν η χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ντέινα Βόλμερ με 57.66 με δεύτερη την Ιλέιν Μπρίντεν με 58.87 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος της Βόλμερ είναι ο ταχύτερος φέτος στον κόσμο.

Ο δεύτερος Έλληνας της ομάδας κολύμβησης του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, ο Ανέστης Αραμπατζής ήταν έβδομος στα 100μ. πεταλούδα με 54.04 δευτερόλεπτα. Έχει πάρει το εισιτήριο για τον τελικό των 200 μέτρων πεταλούδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ