ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γιαννιώτης στο Sport24.gr: "Να ξεπερνάω τον εαυτό μου"

Γιαννιώτης στο Sport24.gr: "Να ξεπερνάω τον εαυτό μου"
INTIME SPORTS

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μιλάει στο Sport24.gr για την προετοιμασία του εν όψει της νέας σεζόν, θέτει τους στόχους του για τα επόμενα χρόνια, ενώ τονίζει πως θα συνεχίσει να υπηρετεί τον αθλητισμό ακόμα κι όταν εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

Λίγες ημέρες προτού ανακοινωθεί πως είναι υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της ανοιχτής θάλασσας για το 2013, ο Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε στο Sport24.gr.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10 χιλιόμετρα το περασμένο καλοκαίρι στη Βαρκελώνη, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο Spetses Mini Marathon, στην προετοιμασία του εν όψει του 2014, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, αλλά και στο τι σκοπεύει να κάνει όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Σπύρος Γιαννιώτης στη συνέντευξή του στο Sport24.gr:

Πώς σου φάνηκε η παρουσία σου στο Spetses Mini Marathon;

" Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη διοργάνωση, καθώς ήταν μια πραγματικά πολύ αξιόλογη εκδήλωση. Ενθουσιάστηκα πραγματικά με τον αριθμό των συμμετοχών και το γεγονός ότι προέρχονταν από όλες τις ηλικίες. Προσωπικά ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στο Spetses Mini Marathon και έμεινα κατενθουσιασμένος!".

Φαντάζομαι πως θέλατε να περάσετε ένα μήνυμα μαζί με τον Γιάννη Δρυμωνάκο κατά τον τερματισμό σας. Ποιο είναι αυτό;

" Ναι, ήταν όντως ένα μήνυμα. Ήθελα πολύ να κάνω τη διαδρομή με φίλους και γνωστούς χωρίς τον ανταγωνισμό, γι’ αυτό και η συμμετοχή μου ήταν εκτός συναγωνισμού".

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία σου και πώς αναμένεται να συνεχιστεί; Θα γίνει και εκτός Ελλάδος κάποιο κομμάτι της;

" Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην αρχή της προετοιμασίας μου, από το νέο έτος θα κάνω κάποιους αγώνες στο εξωτερικό και προετοιμασίες για το στόχο μου, που είναι το πανευρωπαϊκό στο Βερολίνο τον Αύγουστο".

Όσον αφορά στη διατροφή σου κατά την περίοδο της προετοιμασίας, τι πρέπει να περιλαμβάνει;

" Ως αθλητές χρειαζόμαστε πολύ ενέργεια και αποκατάσταση, πρέπει να τρώμε προσεκτικά για να μην καταβάλλουμε τον οργανισμό. Χρειαζόμαστε θρεπτικές ουσίες για να διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση το σώμα μας, η διατροφή μας θα πρέπει να είναι ποιοτικά υψηλού επιπέδου και να καλύπτει πλήρως τις θρεπτικές και θερμιδικές (ενεργειακές) ανάγκες του οργανισμού, ώστε να αποδίδουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας.

Η διατροφή μας τα περιέχει όλα λόγω αθλήματος, ακόμα και γλυκά! Για παράδειγμα στο Mini Marathon απολαύσαμε Μακεδονικό Χαλβά. Ιδανικό γλυκό για δύναμη και ενέργεια διότι είναι παράγωγο του σουσαμιού και διατηρεί όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες".

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2014; Θα ανεβάσεις ακόμα περισσότερο τον πήχη;

" Ο στόχος μου για το 2014 είναι το πανευρωπαϊκό στο Βερολίνο, εκεί θα προσπαθήσω να μείνω στις πρώτες θέσεις και να δείξω σταθερότητα για τη συνέχεια".

Θα βρίσκεσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 ή είναι μακριά ακόμα για σένα;

" Δεν γνωρίζω ακόμη αν θα βρίσκομαι στην Ολυμπιάδα του 2016. Θεωρώ ότι είναι ακόμα πολύ μακριά. Πρώτα θα προσπαθήσω να πάρω πρόκριση στο παγκόσμιο του Καζάν, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το 2015, και μετά βλέπουμε...".

Έχεις κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο όσον αφορά στην αθλητική σου καριέρα;

" Η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που φανταζόμουν, αλλά πάντα θέλω να ξεπερνάω τον εαυτό μου και θα προσπαθώ για το καλύτερο".

Με τι σκοπεύεις να ασχοληθείς όταν αποσυρθείς από την ενεργό δράση;

" Σίγουρα θα ήθελα να είμαι στο χώρο της άθλησης. Θέλω να δώσω πίσω τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα δεν ξέρω ακριβώς από τι πόστο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν σταματήσω τον πρωταθλητισμό θα συνεχίσω τον αθλητισμό!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ