ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γιαννιώτης: "Για μετάλλιο στο Ρίο"

Γιαννιώτης: "Για μετάλλιο στο Ρίο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Πάμε αποδυτήρια” και στους Άκη Δημακό και Γιάννη Λαμπίρη για την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Ο πρωταθλητής της κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε στην εκπομπή “Πάμε αποδυτήρια” και στους Άκη Δημακό και Γιάννη Λαμπίρη για την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, όπου θα αγωνιστεί για τελευταία φορά σε επίπεδο πρωταθλητισμού και τους στόχους του εκεί.

Για την προετοιμασία του ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων: “Στο Ρίο έχω άλλη μια ευκαιρία. Αυτή την περίοδο προπονούμαι εντατικά. Κολυμπάω όσα περισσότερα χιλιόμετρα γίνεται, με μεγάλη ένταση, για να αποκτήσω και αντοχή και δύναμη”.

Για την ιδιαιτερότητα των αγώνων στο Ρίο: “Είναι η πρώτη φορά που οι αγώνες θα γίνουν σε Θάλασσα, θα είναι στην Κόπα Καμπάνα. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, οι αθλητές θα πρέπει να αντέξουν και στον ανταγωνισμό και στα κύματα, που επηρεάζουν την ορατότητα του αθλητή και στην θερμοκρασία του νερού, το οποίο θα είναι κρύο. Οι αθλητές που προέρχονται από τους αγώνες ανοιχτής θάλασσας έχουν πλεονέκτημα. Έχω ήδη ξεκινήσει να κολυμπάω στην θάλασσα για να συνηθίσει το κορμί μου στις θερμοκρασίες και να ανταποκρίνεται μυϊκά. Υπάρχουν πολλοί νέοι αθλητές τους οποίους δεν τους ξέρω καλά. Βασίζομαι στο κομμάτι της εμπειρίας, που είναι το ίδιο σημαντική με την ικανότητα. Πιστεύω ότι σε μια καλή μέρα είμαι ισάξιος με αυτούς”.

Για τους στόχους του στους Ολυμπιακούς αγώνες: “Θα προσπαθήσω να είμαι στο βάθρο. Έχω στο μυαλό μου ότι θα είναι η τελευταία μου κούρσα σε επίπεδο πρωταθλητισμού και θα είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω στο υψηλότερο σημείο που μπορεί ένας αθλητής. Αν λοιπόν έρθει μια καλή διάκριση, θα είναι το ιδανικό. Όπως όμως και να έρθουν τα πράγματα, θα προσπαθήσω να το διασκεδάσω”.

Για το αν υπάρχουν νέοι αθλητές στα αγωνίσματα της ανοιχτής θάλασσας: “Με την Κέλλυ Αραούζου, που κι αυτή έχει τις δυνάμεις να διακριθεί στο Ρίο, δημιουργούμε ένα καλό κλίμα στην προπόνηση. Οι νεότεροι αθλητές το βλέπουν αυτό και αρχίζουν να θέλουν να μας ανταγωνιστούν. Υπάρχουν παιδιά που θα μπορούσαν να συνεχίσουν στα αγωνίσματα ανοιχτής θάλασσας. Η κρίση έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο ότι δεν βλέπουμε στο προσκήνιο νεότερους αθλητές. Πολλοί γονείς δυσκολεύονται να πληρώσουν τη συνδρομή για να αθληθούν τα παιδιά τους. Στο κολύμπι πάντως υπάρχουν κάποια παιδιά που έχουν αρχίσει να διακρίνονται. Υπάρχει θέληση και ταλέντο και παρά τις δυσκολίες, πιστεύω ότι θα ανακάμψει ο αθλητισμός”.

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ