ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Συνάντηση της ΕΙΟ με το υφυπουργείο Αθλητισμού

Συνάντηση της ΕΙΟ με το υφυπουργείο Αθλητισμού

Μεγάλη ήταν η ατζέντα του εκπροσώπου της ΕΙΟ γενικού γραμματέα, Απόστολου Παπαθανασίου, στην συνάντηση που είχε με την διευθύντρια του υφυπουργού αθλητισμού, Ιωάννα Σεραφείμ και τον υπεύθυνο για τις ομοσπονδίες, Στέλιο Συκά.

Μεγάλη ήταν η ατζέντα του εκπροσώπου της ΕΙΟ γενικού γραμματέα, Απόστολου Παπαθανασίου, στην συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα στη ΓΓΑ με την διευθύντρια του υφυπουργού αθλητισμού, Ιωάννα Σεραφείμ και τον υπεύθυνο για τις ομοσπονδίες, Στέλιο Συκά, σύμβουλο του Υφυπουργού.

Ο κ. Παπαθανασίου εκ μέρους της ΕΙΟ ενημέρωσε τους εκπροσώπους της αθλητικής ηγεσίας για τις αποφάσεις του συνεδρίου των χωρών της Μεσογείου που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα και τους ευχαρίστησε για την ψηφισθείσα τροπολογία της παραχώρησης χώρων στον αιγιαλό από το δημόσιο στους ναυτικούς ομίλους.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Γεν. Γραμματέας της ΕΙΟ ζήτησε να γίνει άμεσα τροπολογία ή να υπογραφεί ΚΥΑ με την οποία οι παραχωρηθέντες χώροι να μην επιβαρύνουν οικονομικά στο ελάχιστο τους Ναυτικούς Ομίλους.

Με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στους προπονητές των αθλητών της Κορακάκη, Στεφανίδη και  Γιαννιώτη με την οποία τους δίνεται δίπλωμα προπονητή χωρίς να παρακολουθήσουν σχολή, η ΕΙΟ πρότεινε νέα νομοθετική ρύθμιση ώστε το μέτρο να επεκταθεί και σε όλους τους μεταλλιούχους ολυμπιονίκες ώστε να παίρνουν  αυτόματα δίπλωμα προπονητή Α' κατηγορίας. Επίσης πρότεινε όσοι από τους μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές έχουν δίπλωμα Γ' κατηγορίας, αυτό να αναβαθμιστεί σε Α΄ κατηγορίας.

Επίσης, ο κ. Παπαθανασίου επανέλαβε το πάγιο αίτημα της ΕΙΟ για τη δημιουργία σχολής προπονητών και έλαβε την απάντηση ότι πολύ σύντομα θα λειτουργήσουν σχολές 6άμηνης διάρκειας για όλα τα αθλήματα.

Στην εποικοδομητική συζήτηση, έγινε λόγος για τα δέκα μετάλλια των Ελλήνων ιστιοπλόων που έχουν κατακτήσει μόλις το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και για την τεράστια ανάπτυξη που γνωρίζει το άθλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής μόνο στο πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων στα Όπτιμιστ έτρεξαν 350 σκάφη, 300 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας και 160 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Laser 4.7.

Από την πλευρά του, το Υφυπουργείο υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα αιτήματα της Ομοσπονδίας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τις άριστες σχέσεις μεταξύ Ομοσπονδίας και Υφυπουργείου.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

INFOGRAPHIC

Τα υποβρύχια της Μεσογείου. Οι συσχετισμοί δυνάμεων Ελλάδας Τουρκίας

Ποια είναι η χώρα που διαθέτει τα περισσότερα υποβρύχια στην Ευρώπη και ποιες είναι οι οκτώ χώρες της Μεσογείου που έχουν στην κατοχή τους

Τα τατουάζ των Eλληνίδων που βάζουν μπουρλότο στο Instagram

Γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον insta ήλιο. Ειδικά ότι αφορά καυτή σάρκα + ευφάνταστο μελάνι.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κόλαση στο Αφρίν: Στο έλεος λεηλασιών και καταστροφών από τους 'απελευθερωτές΄ του Ερντογάν

Οι δυνάμεις που κατέλαβαν την πόλη αρπάζουν τα πάντα στο πέρασμά τους, από τρόφιμα μέχρι κοσμήματα, μεταφέροντας ότι λεηλατούν εκτός πόλης με κομβόι φορτηγών

Με πορεία στο Πλανητάριο τίμησαν οι ταξιτζήδες τον Στίβεν Χόκινγκ

Καυτές, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24