ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι ιστιοπλόοι

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι ιστιοπλόοι

Στο test event της ιστιοπλοΐας στη Μαρίνα ντε Γκλόρια θα αγωνιστούν οι κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι σε μια πρώτη γνωριμία με τον Ολυμπιακό στίβο του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το σαββατοκύριακο ξεκινούν οι αγώνες ιστιοπλοΐας στη Μαρίνα ντε Γκλόρια του Ρίο ντε Τζανέιρο, έχουν χαρακτήρα test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τους ιστιοπλόους είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσουν τον Ολυμπιακό στίβο.

Για τον Βύρωνα Κοκκαλάνη που είχε ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα είναι η πρώτη φορά στη Μαρίνα ντε Γκλόρια. Ο Ολυμπιονίκης στα RS:Χ βρίσκεται εδώ και μέρες στη Βραζιλία για να κάνει προετοιμασία , ενώ είχε ταξιδέψει και στη διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων και το 2015.

Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της και στα 470. Προς το παρόν ο Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής έχουν το πάνω χέρι στην ειδική βαθμολογία της ομοσπονδίας και ταξίδεψαν και εκείνοι στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μαζί τους βρίσκονται ο Γιάννης Μιτάκης στα Finn και η Αγγελική Σκαρλάτου στα RS:Χ, ιστιοπλόοι που θα διεκδικήσουν φέτος την πρόκριση τους στη διοργάνωση μέσω των παγκοσμίων πρωταθλημάτων των κατηγοριών.

Τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας θα πραγματοποιηθούν από τις 5 μέχρι τις 21 Αυγούστου στον κόλπο Γκουαναμπάρα, ένα σημείο που πέφτουν όλα τα απόβλητα της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ