ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το 51ο ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το 51ο ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η αντίστροφη μέτρηση για το 51ο Ράλλυ Αιγαίου έχει ξεκινήσει και στις 18/7 κορυφαία πληρώματα θα μπουν στη μάχη του κορυφαίου αγώνα.

Προ των πυλών βρίσκεται και φέτος το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ για 51η χρονιά. Ο κορυφαίος αγώνας ανοιχτής θαλάσσης θα διεξαχθεί από 18 ως 28 Ιουλίου στα γνώριμα νερά του ελληνικού αρχιπελάγους με ενδιάμεσους σταθμούς την Μήλο, την Αστυπάλαια την Ίο και τερματισμό το Σούνιο.

Περίπου 400 ναυτικά μίλια θα κληθούν να διανύσουν τα ιστιοπλοϊκά σκάφη ανοιχτής θαλάσσης που θα πάρουν εκκίνηση την Παρασκευή το απόγευμα 18 Ιουλίου ανοιχτά του Φαληρικού όρμου. Ανάμεσά τους όλα τα σπουδαία ονόματα της ιστιοπλοΐας με δεκάδες τίτλους και νίκες ανεβάζοντας έτσι κατακόρυφα το θερμόμετρο του συναγωνισμού για την τελική επικράτηση στο πιο δύσκολο και απρόσμενο ιστιοπλοϊκό αγώνα που διεξάγεται στα ελληνικά νερά.

Σκάφη όπως το OPTIMUM 3 - ASPIDA SAXO BANK με κυβερνήτες τους Περικλή Λιβά και Νίκο Λάζο που έχουν κατακτήσει το προηγούμενο -50ο Ράλλυ Αιγαίου - και έχουν περισσότερες από 20 συμμετοχές στον αγώνα ή το σκάφος BULLET - SKULD με κυβερνήτες τους Νίκο Σινούρη και τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννη που έχουν κατακτήσει αρκετά από τα τελευταία Ράλλυ θα μονομαχήσουν για την νίκη και τις κανονιές των τερματισμών.

Ακόμη σκάφη όπως το ALTER EGO - ABS με κυβερνήτη τον γερόλυκο της ιστιοπλοΐας Στέλιο Μπόνα αλλά και από την περιφέρεια όπως το BLUE LINE με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο από την Καλαμάτα. που θα βρεθεί για 10η χρονιά στην εκκίνηση του αγώνα, αναμένεται να δώσουν μεγάλες μάχες αυτό το δεκαήμερο του φετινού Ράλλυ Αιγαίου.

Χορηγός της φετινής διοργάνωσης είναι τα παγωτά ΕΒΓΑ που με την δροσιά τους θα βοηθήσουν τα πληρώματα να ανταπεξέλθουν στις ζεστές καλοκαιρινές μέρες του Ράλλυ, ενώ την τηλεοπτική εικόνα έχει αναλάβει να μεταφέρει η NOVA που θα καλύψει ζωντανά την διοργάνωση, με καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή από την Πέμπτη 17 Ιουλίου η οποία θα περιλαμβάνει όλη τη δράση και τις εξελίξεις του 51ου Ράλλυ Αιγαίου. Πανέτοιμη για τη φετινή «ναυμαχία» του Αιγαίου είναι και μία πλειάδα από εθελοντές που ζουν τον αγώνα από διαφορετικά σημεία όπως είναι τα κλιμάκια τερματισμού στα νησιά και οι επιτροπές υποστήριξης.

Όλες οι λεπτομέρειες του 51ου Ράλλυ Αιγαίου θα ανακοινωθούν στην κεντρική συνέντευξη Τύπου που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Ιουλίου και ώρα 12:30 στην αίθουσα ΑΙΓΑΙΟΥ στις εγκαταστάσεις του ΠΟΙΑΘ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ