ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Στο δρόμο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Στο δρόμο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Για την Εθνική ανδρών της ενόργανης γυμναστικής, ο δρόμος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νανίνγκ της Κίναιο άνοιξε με ένα τετραήμερο καμπ στη Θεσσαλονίκη με τη Βουλγαρία.

Για την Εθνική ανδρών της ενόργανης γυμναστικής, ο δρόμος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Νανίνγκ της Κίνας τον Οκτώβριο άνοιξε με ένα τετραήμερο προπονητικό καμπ στη Θεσσαλονίκη (Κυριακή 10/08 - Τετάρτη 13/08), στο οποίο συμμετείχε και η εθνική Βουλγαρίας.

Η κοινή προετοιμασία των δύο χωρών ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (13/08) με ανεπίσημο αγωνιστικό τεστ μεταξύ τους, ενώ η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα επί βουλγαρικού εδάφους.

Στο καμπ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας συμμετείχαν δώδεκα αθλητές (Βασίλης Τσολακίδης, Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Κοσμίδης, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης, Χρήστος Λυμπανοβνός, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιάννης Τούγκας, Παναγιώτης Τούγκας, Γιώργος Χαζηευσταθίου, Μπάμπης Καϊλίδης, Χριστόφορος-Άγγελος Κωνσταντινίδης), από τους οποίους θα προκύψει τελικά η επταμελής ομάδα (έξι βασικοί, ένας αναπληρωματικός) ενόψει Κίνας.

Η κοινή προετοιμασία ολοκληρώθηκε με ανεπίσημο αγώνα, στον οποίο η ελληνική ομάδα άφησε θετικές εντυπώσεις σε γενικές γραμμές. Σε ατομικό επίπεδο, ο Βασίλης Τσολακίδης παρουσίασε το πρόγραμμά του στο δίζυγο για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες, αφού ακολούθησε το πρόβλημα στον αυχένα που τον κράτησε εκτός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο Βλάσης Μάρας δοκίμασε ένα ανανεωμένο πρόγραμμα στο μονόζυγο βάζοντας μέσα κάποια από τα καινούργια στοιχεία που ετοιμάζει, ενώ ο Λευτέρης Κοσμίδης εκτέλεσε ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα στο έδαφος, με δεδομένο ότι ο αγωνιστικός χώρος διέθετε ταπί παλαιών προδιαγραφών, χωρίς την απαιτούμενη ελαστικότητα. Ένα ταπί νέου τύπου παραγγέλθηκε πρόσφατα από την Ε.Γ.Ο., με χρηματοδότηση από την Ε.Ο.Ε., και αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο, ώστε να τεθεί στη διάθεση των Ελλήνων πρωταθλητών.

Ο σπεσιαλίστας των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας δεν αγωνίστηκε στο τεστ, λόγω μικροεπέμβασης στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα στο αριστερό χέρι (του τοποθετήθηκαν τρεις βίδες στο μικρό δάχτυλο, αλλά υπολογίζεται κανονικά για το παγκόσμιο).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, δήλωσε μετά το αγωνιστικό τεστ με τη Βουλγαρία: "Αυτός ο αγώνας έγινε περισσότερο για να δουν οι ίδιοι οι αθλητές σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Είδαμε ορισμένα θετικά στοιχεία και ελπίζω να τα πάμε καλύτερα την ερχόμενη εβδομάδα, στη Βουλγαρία. Θέλω να δω την αντίδραση των αθλητών. Περιμένω να διορθώσουν τα λάθη τους στον επόμενο αντίστοιχο αγώνα".

Θα ακολουθήσει νέα τετραήμερη κοινή προετοιμασία με τη Βουλγαρία, αυτή τη φορά στην Σόφια, από την Κυριακή (17/08) μέχρι και την Τετάρτη (20/08), όταν και θα πραγματοποιηθεί νέο αγωνιστικό τεστ μεταξύ των δύο χωρών. Με την ελληνική ομάδα θα ταξιδέψουν στην Σόφια εννιά αθλητές, οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Κοσμίδης, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης, Χρήστος Λυμπανοβνός, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιάννης Τούγκας, Παναγιώτης Τούγκας και Γιώργος Χαζηευσταθίου.

Ο μοναδικός επίσημος αγώνας προετοιμασίας πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα δοθεί στο διεθνές γκραν πρι του Σομπατέλι, στην Ουγγαρία (13-14 Σεπτεμβρίου), όπου θα συμμετάσχουν έξι Έλληνες αθλητές.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Νανίνγκ (3-12 Οκτωβρίου) αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Η Εθνική θα επιδιώξει να μπει στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης, για να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής με πλήρη ομάδα και στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015, στη Γλασκόβη, όπου θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για το Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ