ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πρωτιά στο Όσιγεκ για Κοσμίδη

Eleftherios Kosmidis of Greece celebrates his victory after his performance during the men's floor finals at the Artistic Gymnastics World Championships in Rotterdam October 23, 2010. REUTERS/Dylan Martinez (NETHERLANDS - Tags: SPORT GYMNASTICS)
Eleftherios Kosmidis of Greece celebrates his victory after his performance during the men's floor finals at the Artistic Gymnastics World Championships in Rotterdam October 23, 2010. REUTERS/Dylan Martinez (NETHERLANDS - Tags: SPORT GYMNASTICS) REUTERS

Ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους και ο Λευτέρης Πετρούνιας το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στο παγκόσμιο κύπελλο στο Όσιγεκ της Κροατίας.

Έτοιμος να διεκδικήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2010 στις ασκήσεις εδάφους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο του Όσιγεκ.

Ο Κοσμίδης εκτέλεσε άψογα ένα πρόγραμμα δίχως μεγάλο βαθμό δυσκολίας (6,5) και ισοβάθμισε στην πρώτη θέση με τον Βρετανό Ντάνιελ Πέρβιτς. Αμφότεροι βαθμολογήθηκαν με 15,550 βαθμούς. Τρίτος ήταν ο Χιλιανός Ενρίκε Γκονζάλες με 15,475.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει να κατακτάει μετάλλιο σε κάθε αγώνα του. Αυτή τη φορά έφυγε από το Όσιγεκ με το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους με 15,625 βαθμούς. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι με 15,875 βαθμούς και στη δεύτερη ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ με 15,675.

Στις γυναίκες η Βάσω Μιλλούση περιορίστηκε στην τέταρτη θέση στους ασύμμετρους ζυγούς με 13,400 βαθμούς και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο μετάλλιο της στην Κροατία την Κυριακή (29/4) στη δοκό ισορροπίας.

Στον τελικό του μονόζυγου θα αγωνιστεί και ο πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Βλάσης Μάρας. Αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας των Ελλήνων αθλητών ενόψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών και γυναικών στο Μονπελιέ και στις Βρυξέλλες αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ