ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

"Πετούν" για το Κλουζ οι Εθνικές ομάδες ενόργανης ανδρών-γυναικών

"Πετούν" για το Κλουζ οι Εθνικές ομάδες ενόργανης ανδρών-γυναικών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι Εθνικές ομάδες ενόργανης γυμναστικής ανδρών - γυναικών θα πετάξουν την "Μ. Παρασκευή" για το Κλουζ της Ρουμανίας όπου θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (19-23 Απριλίου).

Πάσχα στη Ρουμανία θα κάνουν οι Εθνικές ομάδες της ενόργανης γυμναστικής, που αναχωρούν μεθαύριο (Μ. Παρασκευή 14/04) για το Κλουζ, όπου πρόκειται να πάρουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, από τις 19 έως τις 23 Απριλίου.

Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν έξι αθλητές (Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Τανταλίδης) και τέσσερις αθλήτριες (Βασιλική Μιλλούση, Αργυρώ Αφράτη, Βάλια Πλυτά, Ιωάννα Ξουλόγη), τους οποίους θα συνοδεύσουν στη ρουμανική πόλη οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Γιώργος Αγγέλου, Θεόφιλος Λαλεχός, Κώστας Χατζηζήσης, Κώστας Σιούτης, Απόστολος Πεσσίνης, Ντιάνα Γιορντάνοβα Ντούντεβα, οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης, Σταύρος Γαλερός, Φωτεινή Μέλλου, Ελπίδα Στεφανίδου, ο γιατρός Οδυσσέας Παξινός και η φυσιοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς. Παρών στη διοργάνωση θα είναι επίσης ο διεθνής κριτής Νίκος Προβιάς, ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης ανδρών της UEG.

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης ανδρών-γυναικών της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Καπνίδης, ενώ στο πλευρό των Εθνικών ομάδων κατά τη διάρκεια των αγώνων θα βρεθεί και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης.

Η φετινή διοργάνωση έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν περιλαμβάνει το ομαδικό αγώνισμα, αλλά αντίθετα απευθύνεται σε σπεσιαλίστες των επιμέρους οργάνων και του σύνθετου ατομικού.

Στην κατηγορία ανδρών, οι Βλάσης Μάρας (μονόζυγο), Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο) και Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος) θα αγωνιστούν σε ένα όργανο ο καθένας, ενώ δύο όργανα θα κάνει ο Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος).

Στις γυναίκες, η Αργυρώ Αφράτη έχει δηλωθεί και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού, η Βασιλική Μιλλούση και η Βάλια Πλυτά θα πάρουν μέρος σε ασύμμετρους ζυγούς και δοκό ισορροπίας, ενώ η Ιωάννα Ξουλόγη θα αγωνιστεί σε δοκό ισορροπίας και έδαφος.

Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα σημάνει την επιστροφή του θεσμού στη Ρουμανία έπειτα από 60 ολόκληρα χρόνια, αφού το 1957 είχε πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι η πρώτη αντίστοιχη διοργάνωση της κατηγορίας γυναικών, με την ονομασία «1ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο».

Παρόντες στο στάδιο «Σάλα Πολιβαλέντα» του Κλουζ θα είναι συνολικά 295 αθλητές και αθλήτριες (178 άνδρες, 117 γυναίκες) από 37 χώρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας) κι οι ελληνικές συμμετοχές στους προκριματικούς:

Τετάρτη 19 Απριλίου

10:00 - 12:40: Προκριματικός ανδρών, 1ος Όμιλος

14:00 - 16:40: Προκριματικός ανδρών, 2ος Όμιλος

18:00 - 20:40: Προκριματικός ανδρών, 3ος Όμιλος (Χατζηευσταθίου, Τανταλίδης, Πετρούνιας, Κωνσταντινίδης, Ηλιόπουλος, Μάρας)

Πέμπτη 20 Απριλίου

10:00 - 12:00: Προκριματικός γυναικών, 1ος Όμιλος (2 αθλήτριες)

13:30 - 15:30: Προκριματικός γυναικών, 2ος Όμιλος

16:15 - 18:00: Προκριματικός γυναικών, 3ος Όμιλος (2 αθλήτριες)

18:30 - 20:30: Προκριματικός γυναικών, 4ος Όμιλος

Παρασκευή 21 Απριλίου

13:00 - 15:45: Τελικός σύνθετου ατομικού ανδρών

17:30 - 19:30: Τελικός σύνθετου ατομικού γυναικών

Σάββατο 22 Απριλίου

13:30 - 16:40: Τελικοί οργάνων, Α’ σκέλος

(ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Πλάγιος ίππος, Κρίκοι, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί)

Κυριακή 23 Απριλίου

13:30 - 16:40: Τελικοί οργάνων, Α’ σκέλος

(ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο, Μονόζυγο, ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ