ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Όνειρα τελικού για τη Μιλλούση

Όνειρα τελικού για τη Μιλλούση

Η Βάσω Μιλλούση, πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη στη δοκό ισορροπίας, στοχεύει στη συμμετοχή στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Βάσω Μιλλούση είναι μια από τις πιο εντυπωσιακότερες αθλήτριες επάνω στη δοκό ισορροπίας, ωστόσο η επιτυχία των Ρωσίδων, των Κινέζων, των Αμερικανίδων και άλλων αθλητριών στο δημοφιλέστερο όργανο στις γυναίκες δυσκολεύει την αποστολή της στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η 29χρονη πρωταθλήτρια θα διεκδικήσει την πρόκριση της στον τελικό της δοκού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Αμβέρσα την ερχόμενη εβδομάδα.

" Φυσικά και είναι ένα μεγάλο ανεκπλήρωτο όνειρό μου η συμμετοχή σ’ έναν τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος. Πλησίασα αρκετές φορές, ήμουν μέχρι και πρώτη αναπληρωματική πρόπερσι, αλλά πάντοτε έμενα εκτός οκτάδας. Θα είναι υπέροχο αν φέτος μπορέσω να κάνω αυτό το επιπλέον βήμα", είπε η Μιλλούση.

Μαζί με τον προπονητή της, Κώστα Σιούτη έχουν προετοιμάσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα και η αθλήτρια θα προσπαθήσει να εκτελέσει μια άσκηση για πρώτη φορά, ελπίζοντας πως θα πάρει το όνομα της.

" Το πρόγραμμά μου στη δοκό έχει μεγάλο ρίσκο. Θα προσπαθήσω να ‘βγάλω’ σωστά την σύνδεση των ασκήσεων, για πρώτη φορά, έτσι ώστε να προκύψει μια νέα πρωτότυπη άσκηση, που θα πάρει το όνομά μου. Αυτή η νέα άσκηση θα ανεβάσει τον συντελεστή δυσκολίας πολύ ψηλά, στο 6,40. Στην προπόνηση εκτελώ πάντοτε το πρόγραμμά μου όπως πρέπει, χωρίς λάθη, αλλά στους αγώνες δεν το έχω καταφέρει ακόμα! Εφόσον το πετύχω, θα έχω πολλές πιθανότητες για είσοδο στον τελικό".

Η Μιλλούση κατέλαβε την πρώτη θέση στη βαθμολογία του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG, έναν τίτλο που τη βαραίνει... ευχάριστα.

" Αυτή η διάκριση αποτελεί τιμή για μένα, αλλά και μια μεγάλη ευθύνη. Είναι πολύ όμορφο το να ξέρω ότι είμαι η κορυφαία στην παγκόσμια κατάταξη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Από την άλλη μεριά, είναι ένα βάρος, επειδή πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύω ότι αξίζω τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ