ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Νέος Αντιπρόεδρος της UEG ο Θανάσης Βασιλειάδης

Νέος Αντιπρόεδρος της UEG ο Θανάσης Βασιλειάδης

Αναβαθμισμένο ρόλο σε διεθνές επίπεδο θα έχει η ελληνική γυμναστική, έπειτα από την εκλογή του επικεφαλής της Ε.Γ.Ο., Θανάση Βασιλειάδη, στο αξίωμα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

Αναβαθμισμένο ρόλο και ακόμα πιο ισχυρή φωνή σε διεθνές επίπεδο θα έχει η ελληνική γυμναστική, έπειτα από την θριαμβευτική εκλογή του επικεφαλής της Ε.Γ.Ο., Θανάση Βασιλειάδη, στο αξίωμα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG).

Ο κ. Βασιλειάδης κατέλαβε μία από τις τρεις εκλόγιμες θέσεις των Αντιπροέδρων, σε σύνολο επτά υποψηφίων, στο Σπλιτ της Κροατίας, όπου πραγματοποιείται το 27ο Συνέδριο της UEG (1-2 Δεκεμβρίου). Η θητεία του θα ξεκινήσει επίσημα τον Ιανουάριο του 2018 και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ στον προηγούμενο τετραετή κύκλο ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. κατείχε θέση μέλους στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Έλληνας εκπρόσωπος, μαζί με τον Ελβετό Ρούντι Χέντιγκερ και τον Γάλλο Μισέλ Μπουτάρ, θα αποτελέσουν την τριάδα των Αντιπροέδρων της UEG που θα πλαισιώσουν στο προεδρείο της UEG τον νέο επικεφαλής, τον Αζέρο Φαρίντ Γκαγίμποφ, ο οποίος πήρε το χρίσμα συγκεντρώνοντας 28 ψήφους έναντι 20 του έτερου υποψηφίου, του Σλοβένου Έντβαρντ Κόλαρ.

Ο κ. Γκαγίμποφ διαδέχεται στο αξίωμα του Προέδρου της UEG τον Γάλλο Ζορζ Γκελζέκ, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από τα κοινά έπειτα από οκτώ χρόνια στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

Το 27ο Συνέδριο της UEG ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου (02/12) με τις αρχαιρεσίες για τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα, όπου θα υπάρχουν τέσσερις ακόμη Έλληνες υποψήφιοι: Ο Νίκος Προβιάς (υποψήφιος για μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών), η Μαρία Πάχτα (υποψήφια για μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής), η Μαρία Παπαδοπούλου (υποψήφια για μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους) και η Λευκή Φερεντίνου (υποψήφια για μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Αεροβικής).

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Οι Ελληνίδες που έχουν αναδείξει το μπικίνι & τατού σε τέχνη

Γιατί τι νόημα έχει να 'στολίζεις' το σώμα σου με ωραίες 'ζωγραφιές' αν δεν ξέρεις πως να τις αναδείξεις με το σωστό μπικίνι.

Game of Thrones: 9 εξελίξεις που θα συμβούν 100% στον 8ο κύκλο

Κοιτάμε χωρίς φόβο και πάθος στην αιματοβαμμένη, κρυστάλλινη σφαίρα του 'Game of Thrones'.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24