FUTSAL

Ομάδα futsal στην Ολλανδία συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα

Ομάδα futsal στην Ολλανδία συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα

Ομάδα του ποδοσφαίρου σάλας στην Ολλανδία αναστέλλει τη λειτουργία της, επειδή σύμφωνα με αστυνομικές έρευνες συνδέεται με το τοπικό έγκλημα στην περιοχή της και απολαμβάνει προνόμια και οικονομική στήριξη.

Στις 24 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ανάμεσα στην νταμπλούχο Ολλανδίας, Hovocubo και την φιναλίστ, FC Eindhoven, για το Super Cup. Το ματς αυτό θα σημάνει και την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν στη σάλα στη χώρα της τουλίπας.

Στις 7 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα, αλλά εκεί δεν θα συμμετέχει πλέον η ’t Knooppunt. Ο λόγος δεν είναι αγωνιστικός, ούτε οικονομικός, αλλά σχετίζεται με ζητήματα πέρα από τον αθλητισμό και σε κάθε περίπτωση, εφόσον ισχύουν, είναι πολύ σοβαρά!

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το περιοδικό "Het Parool", η ομάδα θα εξαφανιστεί από τον χάρτη της σάλας, διότι η ’t Knooppunt ήταν συνδεδεμένη με το τοπικό έγκλημα στην περιοχή, όπως προκύπτει από αστυνομική έρευνα και μάλιστα η ομάδα απολαμβάνει οικονομική στήριξη από τέτοιους ανθρώπους εδώ και χρόνια.

Ένας μεγάλος σύλλογος του futsal στην Ολλανδία δεν θα υπάρχει πλέον και σίγουρα είναι μια λυπηρή υπόθεση, διότι ενεπλάκησαν άνθρωποι που τον χρησιμοποίησαν για δικό τους όφελος. Ξυλοδαρμοί, δωροδοκίες, κλεμμένα μετάλλια σε χαμένο τελικό Κυπέλλου και πολλά ακόμη σχετίζονται με το συγκεκριμένο κλαμπ.

Η ομάδα του Άμστερνταμ αποτέλεσε "όχημα" για παράνομες δραστηριότητες από το 2012 και έπειτα, τις οποίες αποκάλυψε έπειτα από έρευνες ετών ο ντετέκτιβ, Arno van Leeuwen, ειδικός για θέματα που σχετίζονται με το αθλητικό έγκλημα στη χώρα. Οι καταγγελίες ήταν πολλές, ο φάκελος άνοιξε και σιγά σιγά άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ