ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Βόμβα από τον Αγιάν για Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν

Βόμβα από τον Αγιάν για Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν

Ο Ταμάς Αγιάν, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, δήλωσε ότι θα απαγορεύσει τη συμμετοχή αθλητών από Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν για τουλάχιστον ένα χρόνο. Ακολουθούν και άλλες χώρες.

Σε συνέντευξη του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ταμάς Αγιάν, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, δήλωσε ότι θα απαγορευτεί η συμμετοχή σε αθλητές της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν για ένα χρόνο. Όπως τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Άρσης Βαρών οι κυρώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σε δύο μήνες, ενώ σημείωσε ότι με αποκλεισμό ενός έτους κινδυνεύουν τέσσερις ακόμα χώρες.

" Μετά τους αγώνες μπορώ να εγγυηθώ ότι θα αποκλείσουμε τη Ρωσία, το Καζακστάν και τη Λευκορωσία" δήλωσε ο 76χρονος Ούγγρος, με την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας να συμπληρώνει ότι οι τέσσερις χώρες που επίσης θα υποστούν κυρώσεις πρόκειται να είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, η Μολδαβία και η Τουρκία.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Αγιάν, λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση της άρσης βαρών στο Ρίο, έχει, όπως αναμενόταν, προκαλέσει πολλές συζητήσεις και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την τύχη των Ολυμπιονικών.

Μπορεί η Ρωσία να μην εκπροσωπήθηκε από κανέναν αρσιβαρίστα στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ, το αυτό όμως δεν ισχύει για Λευκορωσία και Καζακστάν, η αποστολή των οποίων μετρούσε από 8 αρσιβαρίστες. Μάλιστα η Λευκορωσία πανηγύρισε 2 ασημένια μετάλλια και το Καζακστάν πέντε, εκ των οποίων το ένα ήταν χρυσό.

Υπενθυμίζουμε ότι αρσιβαρίστες από τις δύο αυτές χώρες είχαν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ, λίγο καιρό μετά την κατάκτηση των Ολυμπιακών τους μεταλλίων το 2012 στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ