ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Αθώα ολόκληρη η εθνική άρσης βαρών

Αθώα ολόκληρη η εθνική άρσης βαρών
INTIME SPORTS

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αθώους 25 αθλητές και προπονητές της εθνικής άρσης βαρών για το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Μετά την Αθανασία Τσουμελέκα και η εθνική ομάδα άρσης βαρών βρήκε το δίκιο της. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αθώωσε τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου ντόπινγκ του ελληνικού αθλητισμού.

Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου έντεκα από τους δεκατρείς αθλητές της ομάδας πιάστηκαν ντοπέ. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Χρήστος Ιακώβου, Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου.

Και οι 25 απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες, αφού αποδείχθηκε πως δεν είχαν γνώση του περιεχομένου των σκευασμάτων που είχαν παραγγελθεί από την Κίνα. Στην Ελλάδα έφτασε λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου σχολίασαν, με δήλωση τους, οι Αλέξης Κούγιας και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγοροι των Χρήστου Ιακώβου, Βελέριου Λεωνίδη και Βίκτωρα Μήτρου, αναφέροντας πως η δικαιοσύνη " αθώωσε τη σύγχρονη αθλητική ιστορία της Ελλάδας". "Ο Εθνικός Προπονητής, Χρήστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου, που οι διαχρονικές τους επιτυχίες πλημμύρισαν τις καρδιές μας από εθνική υπερηφάνεια και χαρά, σήμερα μας κοιτάζουν στα μάτια και βροντοφωνάζουν "Έλληνες πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε", αναφέρουν σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι δυο συνήγοροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ