ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βερολίνο ή Αμβούργο για το 2024

Βερολίνο ή Αμβούργο για το 2024

Η Γερμανία θα διεκδικήσει τη διοργάνωση πιθανότατα με αντίπαλο την επιλογή των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν χάσουν οι Γερμανοί θα πάνε για το 2028.

Το Μόναχο ηττήθηκε κατά κράτος στη διεκδίκηση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 που κατέληξαν στην Πιεοντσάνγκ της Νοτίου Κορέας.

Οι Γερμανοί έχουν διάθεση να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πλέον κυνηγούν τους θερινούς το 2024 με την Ολυμπιακή επιτροπή της χώρας να καταλήγει στις υποψηφιότητες του Βερολίνου ή του Αμβούργου. Η απόφαση θα ανακοινωθεί την 21η Μαρτίου του 2015.

Η Γερμανία φιλοξένησε για τελευταία φορά τη διοργάνωση το 1972 στο Μόναχο. Φυσικά είχαν προηγηθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο (στη φωτογραφία το Ολυμπιακό στάδιο σήμερα). Συνολικά τρεις φορές έχουν διεξαχθεί θερινοί ή χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Γερμανία, ενώ ματαιώθηκαν εξαιτίας του πολέμου οι θερινοί στο Βερολίνο το 1916 και οι χειμερινοί στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν το 1940.

Προς το παρόν φαίνεται πως θα υπάρξει "μετωπική" σύγκρουση Γερμανία-ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, η Ουάσινγκτον και η Βοστώνη διεκδικούν το "αμερικανικό" χρίσμα.

Επιπλέον ενδιαφέρον έχουν δείξει για να αναλάβουν τη διοργάνωση η Κωνσταντινούπολη, η Ρώμη και η Ντόχα, ενώ προς το παρόν έχει "παγώσει" το γαλλικό ενδιαφέρον για το Παρίσι.

Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν το 2015. Η οικοδέσποινα θα ανακοινωθεί το 2017 από τον Γερμανό πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Ο πρόεδρος της γερμανικής Ολυμπιακής επιτροπής, Αλφονς Χέρμαν ξεκαθάρισε πως αν μια από τις δύο πόλεις δεν "κερδίσουν" το 2024, θα πάνε για τους αγώνες του 2028.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ