ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον "αέρα" οι εκλογές της ΕΟΕ

Στον "αέρα" οι εκλογές της ΕΟΕ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα παραστούν κανονικά τα μέλη της ολομέλειας ωστόσο είναι άγνωστο εάν θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές λόγω αδιαθεσίας του Ισίδωρου Κούβελου.

Άγνωστο παραμένει εάν τελικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο υποψήφιους, ένιωσε αδιαθεσία και εισήχθη στο "Ωνάσειο".

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οδήγησε στον πρόεδρο της εκλογικής διαδικασίας, Λάμπη Νικολάου, να ζητήσει την αναβολή των εκλογών οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για το απόγευμα της Δευτέρας (6/2).

Αυτή τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο, αφού οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, είναι να παρευρεθεί η ολομέλεια στα γραφεία της ΕΟΕ το απόγευμα και εκεί να αποφασιστεί εάν τελικά θα διεξαχθούν οι όχι οι εκλογές. Το τι θα γίνει εκεί κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει αφού αναμένεται η αντίδραση των μελών που πρόσκεινται στην πλευρά του Ισίδωρου Κούβελου.

Άλλωστε, σύμφωνα με το καταστατικό δεν προβλέπεται αναβολή των εκλογών. Για αυτό το λόγο στα γραφεία θα παρευρεθούν σίγουρα οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών που πρόσκεινται στην πλευρά του Σπύρου Καπράλου οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε εκλογές με ουσιαστικά μόνο έναν υποψήφιο.

Βέβαια, αναμένεται και η εισήγηση από τη ΔΟΕ αφού το θέμα την αφορά. Ο "εκλεκτός" από τις εκλογές όποτε και εάν αυτές γίνουν ανάμεσα στον Σπύρο Καπράλο και τον Ισίδωρο Κούβελο θα αποκτήσει προβάδισμα για την αντικατάσταση του Λάμπη Νικολάου στους "αθανάτους" της ΔΟΕ. Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα μας δεν έχει εκπρόσωπο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο!

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ, Ο ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

UPDATE 17.00: Κατά την άφιξη του στα γραφεία της ΕΟΕ, ο Λάμπης Νικολάου τόνισε ότι δεν θα γίνουν εκλογές λόγω της αδιαθεσίας του Ισίδωρου Κούβελου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό από την πλευρά Καπράλου. Εκείνη με τη σειρά της υποστηρίζει ότι υπεύθυνη για το εάν θα γίνουν οι εκλογές ή όχι είναι η Ολομέλεια και όχι ο πρόεδρος της διαδικασίας. Εντός των γραφείων βρίσκονται αρκετοί από τους εκπροσώπους των Ομοσπονδίων οι οποίοι αναμένεται να στηρίξουν την πλευρά Καπράλου.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΕΙΤΑΚΗ

Ένα άλλο θέμα το οποίο αφορούσε τις εκλογές διευθετήθηκε το νωρίς το μεσημέρι. Τόσο τα ασφαλιστικά μέτρα του Νίκου Τσώνη για τον εκπρόσωπο του ΣΕΓΑΣ όσο και αυτά του Θάνου Τερζή για τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας απορρίφθηκαν.

Για την Ομοσπονδία του στίβου εκπρόσωπος είχε εκλεχθεί ο εκλιπών Γιάννης Σταματόπουλος και τη θέση του αναμενόταν να πάρει η Ξένια Αργειτάκη η οποία ήταν αναπληρωματική. Ωστόσο, ο τρίτος της ψηφοφορίας Νίκος Τσώνης προσέφυγε στα δικαστήρια όπου τελικά δεν δικαιώθηκε.

Μία από τα ίδια είχαμε και στην ποδηλασία. Ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θάνος Τερζής, έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του εκπρόσωπου της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, Ιάκωβου Φιλιππούση με τον συνεργάτη του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να δικαιώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ