ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Σότσι η Βανέσα Μέι

Στο Σότσι η Βανέσα Μέι

Η βιρτουόζα του βιολιού Βανέσα Μέι θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Ας θυμηθούμε τους διάσημους της μεγάλης οθόνης και όχι μόνο που έχουν καταφέρει το ίδιο.

Η οργανωτική επιτροπή των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι θα ήθελαν η Βανέσα Μέι να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης, παίζοντας βιολί.

Να όμως που η 34χρονη βιολίστρια θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εξασφάλισε την πρόκριση έστω και ως 78η και θα εκπροσωπήσει την Ταϊλάνδη στο Σότσι. Μόλις η δεύτερη συμμετοχή της Ταϊλάνδης στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ποια η σχέση της Μέι με την Ταϊλάνδη; Μπορεί να έχει γεννηθεί στη Σιγκαπούρη, να μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά Ταϊλανδός είναι ο πατέρας της και με το επίθετο εκείνου, Βανακόρν, θα αγωνιστεί στο Σότσι.

Έχει αφιερώσει τον τελευταίο χρόνο στην ολυμπιακή προσπάθεια της. Από το 2010 είχε αποκαλύψει το όνειρο της με το σκι να είναι το αγαπημένο χόμπι της από μικρή ηλικία.

Στο Σότσι η Βανέσα Μέι
© AP IMAGES

Μπορεί λοιπόν το Σότσι να έχασε τη Λίντσεϊ Βον, την πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στα χειμερινά σπορ, αλλά κέρδισε τη Μέι, πιθανότατα την πλουσιότερη αθλήτρια στη ρωσική πόλη.

Οι διάσημοι των Ολυμπιακών Αγώνων

Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Αμερικανού κολυμβητή Τζόνι Βαϊσμίλερ του χάρισε το εισιτήριο για το Χόλιγουντ. Πρώτα υποδύθηκε τον Άδωνι και στη συνέχεια τον Ταρζάν σε έξι ταινίες. Η επιτυχία ήταν τεράστια.

Στο Σότσι η Βανέσα Μέι

Ο "Ταρζάν" Τζόνι Βαϊσμίλερ

Η καριέρα του στην κολύμβηση ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο στο πόλο σε δύο διοργανώσεις (το 1924 και το 1928). Μέχρι το 1996 στην Ατλάντα και τον Αλεξάντερ Ποπόφ κανένας κολυμβητής δεν είχε καταφέρει να κερδίσει δύο συνεχόμενα χρυσά μετάλλια στα 100μ. ελεύθερο.

Η Νορβηγίδα Σόνια Χένι ήθελε να γίνει ηθοποιός από μικρό παιδί. Μέχρι να την καλέσει το Χόλιγουντ κατέκτησε τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (1928, 1932, 1936) στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Μετά τον 10ο τίτλο της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1936 έγινε επαγγελματίας, έδωσε παραστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 1936 υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την 20th Century Fox.

Στο Σότσι η Βανέσα Μέι

Η Σόνια Χένι

Ήταν μια από τις ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς και φυσικά στις ταινίες της έκανε πατινάζ. Ωστόσο η αδυναμία των Ναζί στο ταλέντο της, την έφεραν στο στόχαστρο στη γενέτειρα της.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης το 1912 αγωνίστηκε στο μοντέρνο πένταθλο ο μετέπειτα στρατηγός Τζορτζ Πάτον. Σύμφωνα με τον ίδιο και τις βιογραφίες του δεν έχασε στόχο στη σκοποβολή, αλλά μετάλλιο δεν κατέκτησε. Κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Στο Σότσι η Βανέσα Μέι

Ο 26χρονος Πάτον αγωνίζεται στο τρέξιμο

Πολέμησε στον Α' και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο το στράτευμα του ήταν το πρώτο από τις Ηνωμένες Πολιτείες που συμμετείχε σε "μάχη". Η ηγετική φυσιογνωμία του, του χάρισε μια θέση στην ιστορία.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση της βραβευμένης με Όσκαρ Αμερικανίδας ηθοποιού, Τζίνα Ντέιβις. Το 1997 ξεκίνησε να ασχολείται με την τοξοβολία και διεκδίκησε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Στο Σότσι η Βανέσα Μέι

Η Ντέιβις σε μια προσπάθεια της

Αν η 57χρονη Ντέιβις είχε τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει άλλη χώρα, πιθανότατα θα τα είχε καταφέρει. Πάντως συμμετείχε σε αρκετούς διεθνείς αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ