ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο στόχαστρο τρομοκρατών οι Γάλλοι αθλητές

Στο στόχαστρο τρομοκρατών οι Γάλλοι αθλητές
Αστυνομία

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής μυστικής υπηρεσίας της Γαλλίας, Κριστόφ Γκομάρ, αποκάλυψε σχέδιο ακραίων Ισλαμικών οργανώσεων στη Βραζιλία που έχουν ως στόχο τους Γάλλους αθλητές.

Το βράδυ της Πέμπτης (14/7) βάφτηκε με αίμα μετά το μακελειό στην Νίκαια της Γαλλίας. Ένας Γαλλομαροκινός τρομοκράτης σκότωσε τουλάχιστον 80 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες ακόμα με φορτηγό που οδηγούσε.

Ο απολογισμός θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερος, αφού όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα στην Γαλλία, το όχημα είχε μέσα εκρηκτικά, πολυβόλα και χειροβομβίδες!

Την ίδια μέρα, αργότερα, ο επικεφαλής της στρατιωτικής μυστικής υπηρεσίας της Γαλλίας, Κριστόφ Γκομάρ, αποκάλυψε πως υπάρχει σχέδιο ακραίων Ισλαμικών οργανώσεων στην Βραζιλία, που έχουν ως στόχο τους αθλητές της χώρας του κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από την πλευρά τους οι Βραζιλιάνοι αρνούνται πως υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο και καθησυχάζουν τον κόσμο λέγοντας πως πάνω από 85,000 στρατιώτες μαζί με Αστυνομικές δυνάμεις θα εγγυηθούν την ασφάλεια των αθλητών και των θεατών.

Μετά τα όσα συνέβησαν στην Νίκαια βέβαια η ανησυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ