ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή φλόγα

Στην Ακρόπολη η Ολυμπιακή φλόγα
NEWSPORTS

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης άναψε το βωμό στον Ιερό Λόφο της Ακρόπολης. Την Πέμπτη (17/5, 19.00) η τελετή παράδοσης στους Βρετανούς.

Από την Ακρόπολη, το σύμβολο της Αθήνας, η Ολυμπιακή Φλόγα στέλνει την λάμψη της και τα μηνύματα της σε όλο τον κόσμο, με την ολοκλήρωση της προτελευταίας ημέρα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες "Λονδίνο 2012", που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.Τ

ο βωμό στον ιερό βράχο άναψε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του άλματος σε ύψος Δημήτρης Χονδροκούκης, που πήρε την Φλόγα από την Ολυμπιονίκη του ύψους το 1996 στην Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη.

Λαμπαδηδρόμοι στην πορεία προς την Ακρόπολη ήταν ακόμα πολλοί Ολυμπιονίκες, όπως η ιστιοπλόος Σοφία Μπεκατώρου, ο παλαιστής Πέτρος Γαλακτόπουλος, οι πολίστριες Δήμητρα Ασιλιάν, Γεωργία Λαρά, Ευτυχία Καραγιάννη, οι κωπηλάτες Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος, καθώς και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ Αντώνης Νικολόπουλος (ταμίας), Γιάννης Καρράς, Θανάσης Κανελλόπουλος, Γιώργος Γερόλυμπος, Μιχάλης Φυσετζίδης και Περικλής Τρικαλιώτης.

Στην Ακρόπολη το Ιερό Φως έφτασε από τον Πειραιά, όπου Λαμπαδηδρόμοι ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Εθνική ομάδα πόλο Σταυρούλα Αντωνάκου, ο προπονητής της στην Εθνική ομάδα Γιώργος Μορφέσης, ο πρωταθλητής Ευρώπης στην ιστιοπλοϊα Γιάννης Μιτάκης, ο πρώην καλαθοσφαιριστής Γιώργος Σιγάλας., ενώ τον βωμό στην πλατεία Κοραή άναψε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ηλίας Ρωσίδης.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας την 7η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από την Λαμία για να φτάσει στην Χαλκίδα, όπου τον βωμό άναψαν η Ολυμπιονίκης του πόλο Εύη Μωραϊτίδου και η Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή, ενώ στην Αθήνα πρώτος σταθμός ήταν το Περιστέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ