ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Mε Μπέκαμ η παράδοση της Ολυμπιακής φλόγας

Mε Μπέκαμ η παράδοση της Ολυμπιακής φλόγας

Η πριγκίπισσα Άννα και ο Ντέβιντ Μπέκαμ θα συνοδεύσουν τον Σεμπάστιαν Κόε στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας την Πέμπτη (17/5,19.00) στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Υπερατλαντικό ταξίδι-αστραπή θα πραγματοποιήσει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ προκειμένου να βρεθεί στην Αθήνα την Πέμπτη (17/5, 19.00).

Ο διασημότερος Άγγλος αθλητής θα είναι ένα από τα μέλη της αγγλικής αποστολής που θα καταφτάσει στην ελληνική πρωτεύουσα για να παραλάβει την Ολυμπιακή φλόγα από τους Έλληνες.

Επικεφαλής είναι ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και χρυσός Ολυμπιονίκης στον στίβο, ο Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε και θα συνοδεύεται από την πριγκίπισσα Άννα, κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έχει υπάρξει πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ιππικό τρίαθλο (ιππασία) και σήμερα είναι πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής της χώρας.

Να διευκρινιστεί πως ο Μπέκαμ δεν θα είναι βρίσκεται ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους όταν το αεροπλάνο της British Airways προσγειωθεί στην Αγγλία. Πρώτος λαμπαδηδρόμος επί βρετανικού εδάφους είναι ο τρις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, ιστιοπλόος Μπεν Έινσλι.

Ο Μπέκαμ ελπίζει πως θα αγωνιστεί στο Λονδίνο ως μέλος της ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου και θέτει υποψηφιότητα για να είναι ένας από τους τελευταίους λαμπαδηδρόμους, ακόμα και να ανάψει το βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου σε περίπου δέκα εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται πως από ελληνικής πλευράς χρέη τελευταίων λαμπαδηδρόμων θα αναλάβουν οι Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας, Βασίλης Πολύμερος και Αλεξάνδρα Τσιάβου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Χριστίνα Γιαζιτζίδου και το βωμό θα ανάψουν μαζί ο Πύρρος Δήμας και ο Κινέζος Λι Νινγκ.

Απόψε το βωμό στην Ακρόπολη, όπου θα διανυκτερεύσει η φλόγα, θα ανάψει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους, Δημήτρης Χονδροκούκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ