ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ροντσένκοβ: "Πίσω από το ντόπινγκ κρύβεται ο Πούτιν"

Ροντσένκοβ: "Πίσω από το ντόπινγκ κρύβεται ο Πούτιν"

Ο πρώην διευθυντής του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Ρωσίας, Γκρίγκορι Ροντσένκοβ, αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με το ντόπινγκ τονίζοντας ότι όλα γίνονται εις γνώση του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ένα από τα πρόσωπα κλειδιά που έδωσε πολλές πληροφορίες σχετικά με το κύκλωμα ντόπινγκ στη Ρωσία ήταν ο Γκρίγκορι Ροντσένκοβ. Ο πρώην διευθυντής του εργαστηρίου αντιντόπινγκ στη Μόσχα έχει δώσει όλες τις πληροφορίες στη WADA σχετικά με το πως δρούσε το σύστημα.

Για αυτό το λόγο άλλωστε ο Ροντσένκοβ έχει φύγει από τη Ρωσία και κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται.

Το περασμένο καλοκαίρι βιντεοσκοπήθηκε η ομολογία του σε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο σκηνοθέτησε ο Μπράιαν Φόγκελ και σε αυτό υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα συνέβησαν από το 2008 μέχρι το 2014 στη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια του ο Ροντσένκοβ παραδέχεται ότι ντόπαρε τουλάχιστον 30 αθλητές που πήραν μετάλλιο στο Πεκίνο, τους μισούς από τους 72 αθλητές που πήραν μετάλλιο στο Λονδίνο και πως ήταν πίσω από το οργανωμένο ντόπινγκ στο Σότσι.

Η δεύτερη αποκάλυψη που κάνει είναι ότι όλα όσα γίνονταν ήταν εις γνώση του Βλάντιμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Ροντσένκοβ, ο Ρώσος πρόεδρος, γνώριζε τι ακριβώς έκανε και μάλιστα τον είχε βγάλει από τη φυλακή μετά από κατηγορίες που δέχτηκε το 2013 για να... προετοιμάσει τους αθλητές για τους αγώνες στο Σότσι. Μάλιστα, τόνισε ότι ο Πούτιν ήταν αυτό που τον έβγαλε από τη φυλακή, ενώ μετά τους αγώνες στο Σότσι τον παρασημοφόρησε για την προσφορά του στις επιτυχίες των Ρώσων αθλητών.

Βέβαια, πλέον ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν έχει την ίδια άποψη αφού τον έχει χαρακτηρίσει δημόσια προδότη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πάνω από1.000 Ρώσοιευνοήθηκαν από το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ"
Ο λαβύρινθος τουντόπινγκστηΡωσία
Η έκθεση κόλαφος της WADA για τηΡωσία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ