ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πήρε το χρυσό 9 χρόνια μετά έξω από ένα φαστφουντάδικο

Πήρε το χρυσό 9 χρόνια μετά έξω από ένα φαστφουντάδικο

Έστω και με 9 χρόνια καθυστέρηση ο Άνταμ Νέλσον πήρε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και το παρέλαβε έξω από ένα φαστφουντάδικο.

Έχουν περάσει 9 χρόνια από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και το ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία. Ο Άνταμ Νέλσον εκπροσώπησε τις ΗΠΑ στον τελικό του αθλήματος που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

"Ήταν τιμή για εμένα να αγωνιστώ στο Αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας. Η σφαιροβολία ήταν το μοναδικό αγώνισμα που διεξήχθη εκεί μετά από χιλιάδες χρόνια" είπε σε συνέντευξη του στον "Guardian".

Για πολλούς ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στην πρώτη του βολή έριξε τη σφαίρα του στα 21.16 βάζοντας δύσκολα στους αντιπάλους του.

Ο Γιούρι Μπιλόνοχ έστειλε δύο φορές τη σφαίρα του στα 21.15 και έδειχνε να μην μπορεί να τον ξεπεράσει. Ο Νέλσον δεν είχε άλλη έγκυρη προσπάθεια και ο Μπιλόνοχ στην τελευταία του βολή έκανε 21.16 και λόγω καλύτερων προσπαθειών πήρε εκείνος το χρυσό.

Ο Νέλσον αγωνίστηκε και στο Πεκίνο χωρίς να μπορέσει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο λόγω τραυματισμού. Μετά από αυτή την αποτυχία αποφάσισε να αποσυρθεί σε ηλικία 32 ετών και να συνεχίσει τη ζωή του μακριά από τον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια δέχτηκε πολλά τηλέφωνα από δημοσιογράφους που του έλεγαν ότι ο Μπιλόνοχ βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας και ότι θα πάρει εκείνος το χρυσό μετάλλιο.

Δεν πίστευε κανέναν αφού δεν ήθελε να του δημιουργηθούν προσδοκίες και μετά να απογοητευτεί. Στη συνέχεια δέχτηκε ένα τηλέφωνο από την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ που του ζητούσε να βρεθεί στο αεροδρόμιο της Ατλάντα. "Πάρκαρα το αυτοκίνητο μου και συνάντησα έναν εκπρόσωπο έξω από φαστφουντάδικο του αεροδρομίου. Μου έδωσε το χρυσό μετάλλιο και αυτό ήταν. Θα είμαι ειλικρινής με αυτό που έγινε ένιωθα περισσότερο πληγωμένος και θυμωμένος.

Το να κερδίζεις ένα χρυσό μετάλλιο είναι μία από τις πιο σπουδαίες και ευχάριστες ημέρες της ζωής κάποιος, αλλά για πολλά χρόνια εγώ ένιωθα ηττημένος και πληγωμένος. Αυτό μου δημιούργησε θυμό και πικρία και ένας χρυσός Ολυμπιονίκης δεν πρέπει να αισθάνεται έτσι" τόνισε για τη στιγμή που έζησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ