ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάρκερ: "Βάλαμε τη Γαλλία στον χάρτη"

Πάρκερ: "Βάλαμε τη Γαλλία στον χάρτη"

Ο Τόνι Πάρκερ είπε "αντίο" στην εθνική ομάδα μετά τον χαμένο προημιτελικό απέναντι στην Ισπανία (92-67), μιλώντας για τελευταία φορά ως παίκτης των "τρικολόρ".

Η ήττα από την Ισπανία (92-67) είναι το μικρότερο κακό που θα κληθεί να διαχειριστεί η Γαλλία, μετά το τέλος των υποχρεώσεών της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το "αντίο" του Τόνι Πάρκερ, κι η πρόθεση των Μικαέλ Ζελαμπάλ και Φλοράν Πιετρούς να τον ακολουθήσουν.

Ο 33χρονος πλεϊμέικερ ολοκλήρωσε τη θητεία του με τους "τρικολόρ" , απόφαση την οποία είχε πάρει και ανακοινώσει μετά το Προολυμπιακό της Μανίλα. Τι είχε να πει για το γεγονός πως θα κρεμάσει τη φανέλα της εθνικής του ομάδας; " Τα τελευταία δεκαέξι (16) χρόνια ήταν υπέροχα και δεν μετανιώνω ούτε δευτερόλεπτο γι αυτά", τόνισε για να εξηγήσει βέβαια πως " είμαι προφανώς απογοητευμένος από το γεγονός πως χάσαμε, θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα αλλά η Ισπανία ήταν εξαιρετική. Πήραμε την απόφαση να σταματήσουμε τον Πάου (Γκασόλ) κι αμέσως είδαμε τον Νίκολα (Μίροτιτς) να κάνει τρομερή εμφάνιση, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ".

Επεσήμανε βέβαια πως " την ίδια ώρα δεν μπορώ να "πετάξω" όσα καταφέραμε αυτά τα δεκαέξι (16) χρόνια, ειδικά τα τελευταία οκτώ με τον κόουτς Βενσάν Κολέ. Είμαι πολύ περήφανος για όσα καταφέραμε στην εθνική ομάδα. Είναι ό,τι καλύτερο έχει καταφέρει αυτή η ομάδα στην ιστορία της. Πιστεύω πως βάλαμε το γαλλικό μπάσκετ στον χάρτη. Αντιμετωπίσαμε μια τρομερή φουρνιά της Ισπανίας, παίξαμε αντίπαλοί της κάθε χρόνο την τελευταία εξαετία. Ήταν μια σπουδαία μονομαχία".

Κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό απ όλα, ότι δηλαδή η Γαλλία εξελίχθηκε από μια απλά καλή ομάδα σε... δύναμη πρώτης γραμμής. Να είναι καλά η φουρνιά του Τόνι Πάρκερ που έφερε ένα κάρο επιτυχίες, την τελευταία δεκαετία -αρχής γενομένης από το Βελιγράδι.

Σε ό,τι αφορά τον χαμένο προημιτελικό με την Ισπανία, η αλήθεια είναι πως " κάποιες στιγμές ένιωθα πως παίζαμε με τους Σαν Αντόνιο Σπερς", πριν ολοκληρώσει τα λεγόμενά του αναφερόμενος στον Πάου Γκασόλ, που τον επισκέφτηκε μετά το τέλος του αγώνα, για να του μιλήσει: " Είμαι πολύ χαρούμενος που την επόμενη χρονιά θα είμαι μαζί με τον Πάου (Γκασόλ). Είμαστε αντίπαλοι πάνω από δεκατέσσερα (14) χρόνια, είμαστε φίλοι εκτός παρκέ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ