ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Γκουστάβο Κουέρτεν θα ανάψει την Φλόγα

Three time French Open winner Gustovo Kuerten, of Brazil, shows a trophy for his contribution tennis after being defeated by France's Paul-Henri Mathieu during their first round match of the French Open tennis tournament, Sunday May 25, 2008 at the Roland Garros stadium in Paris. Kuerten bids farewell to tennis at the site of his biggest triumphs. (AP Photo/David Vincent)
Three time French Open winner Gustovo Kuerten, of Brazil, shows a trophy for his contribution tennis after being defeated by France's Paul-Henri Mathieu during their first round match of the French Open tennis tournament, Sunday May 25, 2008 at the Roland Garros stadium in Paris. Kuerten bids farewell to tennis at the site of his biggest triumphs. (AP Photo/David Vincent) AP

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Βραζιλία ο πρώην αστέρας του τένις, Γκουστάβο Κουέρτεν θα είναι εκείνος που ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ρίο.

Λύση στο μυστήριο σχετικά με τον αθλητή που θα ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα φαίνεται πως δίνουν τα Μέσα της Βραζιλίας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν εκείνος που επιλέχτηκε από την Οργανωτική Επιτροπή είναι ο Γκουστάβο Κουέρτεν.

Ο "Γκούγκα" όπως ήταν γνωστός τα χρόνια που ήταν ένας από τους καλύτερους αθλητές τένις στον κόσμο θα είναι αυτός που θα ανάψει τελικά τη Φλόγα στο Μαρακανά. Ο Πελέ ήταν εκείνος που είχε επιλεχθεί για να ανάψει τη Φλόγα, ωστόσο το πρόβλημα με τους χορηγούς δεν ξεπεράστηκε και έτσι επιλέχθηκε ο Γκουστάβο Κουέρτεν.

Ποιος είναι ο Κουέρτεν; Για όσους δεν το γνωρίζουν ο 39χρονος σήμερα Βραλιάνος έγινε ο πρώτος αθλητής από τη χώρα του που κατάφερε να φτάσει στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης του τένις. Στο παλμαρέ του έχει τρεις κατακτήσεις του Ρολάν Γκαρός (1997, 2000, 2001), ενώ το 2000 έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά τένις.

Σημαντικό ρόλο οι Μάρτα και Γκράελ

Στα δημοσιεύματα γίνονται αναφορά και σε δύο ακόμα πρόσωπα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην τελετή. Αυτά είναι η πρώην βολεϊμπολίστρια Μάρτα και ο πρώην πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας Τόρμπεν Γκράελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ