ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπλέικ: "Φίλοι με τον Μπολτ ό,τι κι αν γίνει"

Μπλέικ: "Φίλοι με τον Μπολτ ό,τι κι αν γίνει"

Ο Γιόχαν Μπλέικ έριξε φως στην προσωπική σχέση και στη συνεργασία του με τον μεγάλο αντίπαλο του και απόλυτο σταρ των σπριντ, Γιουσέιν Μπολτ.

Ο Γιόχαν Μπλέικ απειλεί το θρόνο του Γιουσέιν Μπολτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι ενώ όλοι περίμεναν μια άνετη επικράτηση του Μπολτ στο Λονδίνο η επικράτηση του Μπλέικ στα 100μ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού, αλλά κυρίως οι νίκες του επί του παγκόσμιου ρέκορντμαν στα 100μ. και στα 200μ. στα τράιαλς των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αλλάξει το σκηνικό στα σπριντ.

Τέσσερα χρόνια μετά την επιλογή του να συνεργαστεί με τον προπονητή του Μπολτ, τον Γκλεν Μιλς ο Μπλέικ αναφέρθηκε στη σχέση του με τον διασημότερο Τζαμαϊκανό εν ζωή.

"Είτε χάσω, είτε κερδίσω, είτε αναδειχθούμε ισόπαλοι, είμαστε φίλοι, ακόμα και αν πρόκειται για δουλειά και θέλουμε και οι δύο πολύ τη νίκη", δήλωσε ο νεαρός αθλητής σε ντοκιμαντέρ του BBC.

" Kάθε μέρα στην προπόνηση θέλω να κερδίζω, αλλά εκείνος βρίσκεται πάντα εδώ. Οπότε αναρωτιέμαι, "ωραία, πως θα τον νικήσω τη μεγάλη ημέρα;" Για αυτό ορισμένες μέρες φροντίζω να βρίσκομαι μπροστά από αυτόν στην προπόνηση και έτσι μπορώ να πω "ωραία, τον νίκησα στην προπόνηση".

Μάλιστα, ο Μπλέικ αποκάλυψε και το περιεχόμενο συζητήσεων που κάνει με τον Μπολτ και τις συμβουλές που δίνει στον συναθλητή του.

" (Ο Μπολτ) θα μου πει. "Γιόχαν, δεν το κάνεις αυτό για τους ανθρώπους, δεν το κάνεις αυτό για τους οπαδούς σου, δεν το κάνεις για την οικογένεια σου, το κάνεις για τον εαυτό σου. Ναι, μου δίνει κίνητρο με αυτά που μου λέει".

Ο ίδιος ο Μπολτ σχολίασε " προπονούμαστε κάθε μέρα μαζί. Γνωρίζω πόσο πολύ δουλεύει, οπότε θα χαιρόμουν αν κέρδιζε με την προϋπόθεση πως δεν θα συμμετέχω στα 100μ. όμως μη με γρουσουζεύετε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ