ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μιλλούση: "Ήδη αισθάνομαι νικήτρια"

Μιλλούση: "Ήδη αισθάνομαι νικήτρια"

Η Βάσω Μιλλούση μιλάει στο Sport24.gr για την επιστροφή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποκαλύπτει το όνομα του χρυσού Ολυμπιονίκη, η παρουσία του οποίου της δίνει δύναμη να πετύχει το στόχο της.

Όποιος θέλει να μάθει πως είναι η θέα από το πρώτο σκαλί μιας ολυμπιακής εγκατάστασης του Λονδίνου, το μοναδικό που έχει να κάνει είναι να ρωτήσει τη Βάσω Μιλλούση.

Βλέπετε, η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας στο προολυμπιακό τουρνουά στην Ο2 Arena, το πολυμορφικό στάδιο που θα φιλοξενήσει το άθλημα.

" Ναι, δεν το είχα σκεφτεί. Έχω να σας πω πως η θέα από το πρώτο σκαλί είναι υπέροχη σε αυτό το καταπληκτικό στάδιο. Μακάρι να κάνω την έκπληξη στο Λονδίνο", υποστήριξε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της.

" Βέβαια ο αγώνας δεν είναι ο ίδιος, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό για εμένα το ότι γνωρίζω το χώρο. Θα αισθάνομαι άνετα και ίσως αυτό είναι το μοναδικό πλεονέκτημα έναντι των δυνατότερων αντιπάλων μου. Εκείνη η νίκη είναι πραγματικά σημαντική για εμένα και με έχει βοηθήσει ψυχολογικά στην προετοιμασία μου".

Ταξίδι δώδεκα ετών μέχρι το Ολυμπιακό Χωριό

Η ίδια αισθάνεται πως έχει κρεμάσει ήδη το χρυσό μετάλλιο στο στήθος της. Το μετάλλιο που απονέμεται όχι στον νικητή, αλλά σε εκείνον που δεν εγκαταλείπει το όνειρο του, έχει επιμονή και υπομονή.

Η ιστορία της Βάσως συμπεριλαμβάνεται στις πιο περίεργες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Επιστρέφει δώδεκα χρόνια μετά πρώτη και τελευταία συμμετοχή της στο Σίδνεϊ. Το 2000!

Μιλλούση: "Ήδη αισθάνομαι νικήτρια"

Το 2000 στο Σίδνεϊ

Η 16χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας είχε δίπλα της τη Σιμόνα Αμανάρ, τη Σβετλάνα Χόρχινα και την Έλενα Ζαμολοντσίκοβα. Το μέλλον ήταν δικό της, ωστόσο κόπηκε βίαια όταν της είπαν δύο χρόνια μετά πως παραμεγάλωσε (!) και έπρεπε να αποσυρθεί. Αποκλεισμένη από το άθλημα που αγαπούσε, στράφηκε στο χορό και επέστρεψε στους αγώνες πριν από το Πεκίνο. Και ευτυχώς ο άνθρωπος που διέκοψε την καριέρα της, βρίσκεται μακριά από τα γυμναστήρια.

"Αισθάνομαι ήδη νικήτρια. Επέστρεψα γιατί ήθελα να αγωνιστώ ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η συμμετοχή μου με γεμίζει ικανοποίηση και μεγάλη χαρά. Χαίρομαι για τον κόπο και την προσπάθεια μου. Το 2004 ένιωθα χαρά και ζήλεια μαζί. Χαρά για τους φίλους μου που αγωνίζονταν μπροστά στο ελληνικό κοινό και ζήλεια διότι θα μπορούσα να βρίσκομαι και εγώ μαζί τους".

Θα αγωνιστεί στον προκριματικό των γυναικών την 29η Ιουλίου με στόχο την άψογη εκτέλεση των δύσκολων προγραμμάτων της στη δοκό και στους ασύμμετρους ζυγούς".

" Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την προετοιμασία μου. Έχουμε και μια πρώτη εικόνα από τα προγράμματα των αντιπάλων μου. Δεν βρισκόμαστε μακριά. Για μένα αποτελεί επιτυχία η συμμετοχή μου στο Λονδίνο. Κάθε αποτέλεσμα είναι καλοδεχούμενο. Αν εκτελέσω σωστά τα προγράμματα μου, έχω ελπίδες. Το σίγουρο είναι πως θα απολαύσω κάθε στιγμή".

Μιλλούση: "Ήδη αισθάνομαι νικήτρια"

Αισιόδοξη για το Λονδίνο

Στη συζήτηση μπαίνει και ο προπονητής της, Κώστας Σιούτης που γυμνάζει τη Βάσω σε συνεργασία με την Αναστασία Δόντη.

" Η Βάσω είναι αξιοθαύμαστη για την προσήλωση της. Είναι αθλήτρια για μεγάλους αγώνες. Πρωτίστως θα κυνηγήσουμε τη διάκριση στη δοκό ισορροπίας. Θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε το βαθμό δυσκολίας στο 6,30 (σ.σ. προσθέτοντας μια άσκηση στην είσοδο), βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει στον τελευταίο της αγώνα, στις αρχές Ιουνίου στη Γάνδη, με συντελεστή 6,20".

Το πρόγραμμα στη δοκό ισορροπίας

Στα 28 της χρόνια η Βάσω είναι μια από τις εντυπωσιακότερες παρουσίες στο χώρο της ενόργανης γυμναστικής. Το κορμάκι που θα φορέσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες βασίζεται σε δικό της σχέδιο.

Κατάφερε να συνδυάσει την αγάπη της για τη μόδα με τη λατρεία της για τα παιδιά, τα λιγότερο τυχερά. Σχεδίασε ένα μπλουζάκι σε συνεργασία με γνωστή εταιρεία με τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατίθενται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών.

Μιλλούση: "Ήδη αισθάνομαι νικήτρια"

Η εμφάνιση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί και μετά τους αγώνες. Άρα είναι έτοιμη να εγκαταλείψει το γυμναστήριο για το σχεδιαστήριο;

"Όχι, δεν έχω σκοπό να σταματήσω τη γυμναστική. Το μέλλον μου εξαρτάται από εμένα. Αν είμαι ανταγωνιστική, τότε δεν βρίσκω το λόγο για να εγκαταλείψω. Θα βαρεθείτε να με βλέπετε", εξηγεί γελώντας.

Την άποψη συμμερίζεται και ο καλύτερος φίλος της και ο μοναδικός άνθρωπος που θα βρίσκεται δίπλα της στο Λονδίνο, ο Ιωάννης Μελισσανίδης. " Είμαι τυχερή που έχω αυτόν τον άνθρωπο στη ζωή μου. Δεν χρειάζομαι κανέναν άλλο δίπλα μου. Η παρουσία του μου δίνει δύναμη".

Άλλωστε, ποια από τις αντιπάλους της μπορεί να παινευτεί πως έχει δύο χρυσούς Ολυμπιονίκες δίπλα της, αν προσθέσουμε και τον Δημοσθένη Ταμπάκο, τον σύζυγο της προπονήτριας της, Αναστασίας Δόντη.

Αθλήτριες που αξίζουν την προσοχή σας:

Τζόρντιν Γουίμπερ-Γκάμπι Ντάγκλας: Ο σοβαρός τραυματισμός της Ρωσίδας Αλίγια Μουστάφινα έφερε στο προσκήνιο την Αμερικανίδα Τζόρντιν Γουίμπερ. Φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σύνθετο ατομικό που θα στεφθεί χρυσή Ολυμπιονίκης στο ίδιο αγώνισμα μετά το 1996 και τη Λίλια Ποντκοπάγιεβα. Ωστόσο στους αγώνες πρόκρισης των ΗΠΑ ηττήθηκε από τη συναθλήτρια της και αγαπημένη του κοινού, Γκάμπι Ντάγκλας. Θυμίζουμε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πραγματοποιήσει το 1-2 και στο Πεκίνο με τις Νάστια Λιούκιν και Σον Τζόνσον, οι οποίες "κόπηκαν" από την ομάδα.

Οξάνα Τσουσοβίτινα: Στα 37 της χρόνια συνεχίζει απτόητη τη γυμναστική, εκπροσωπώντας τη Γερμανία την οποία ευγνωμονεί γιατί οι γιατροί της έσωσαν το παιδί της από το θάνατο. Χρυσή Ολυμπιονίκης το 1992 στη Βαρκελώνη ως μέλος της Κοινοπολιτείας, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο άλμα στο Πεκίνο το 2008 και θεωρείται ξανά φαβορί στο Λονδίνο στην έκτη ολυμπιακή συμμετοχή της. Πρόσφατα δήλωσε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

Χε Κεξίν: Ο Μπέλα Κάρολι και οι Αμερικανοί θα τη δουν και ξαναγίνουν "κόκκινοι" από την οργή. Η χρυσή Ολυμπιονίκης στους ασύμμετρους ζυγούς είναι το μοναδικό μέλος της χρυσής ομάδας των γυναικών της Κίνας που συμπεριλήφθηκε στην ομάδα του Λονδίνου. Προκλήθηκε σάλος μετά τη δημοσίευση εγγράφων που την ήθελαν να είναι 14 ετών κατά τη διάρκεια των αγώνων στο Πεκίνο, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλήτριες που είναι 16 χρονών. Στα 20 ή στα 18 χρόνια της παραμένει μια σπουδαία γυμνάστρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ