ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Eλληνίδα που νίκησε τη Βανέσα Μέι

GEPA-14021341254 - SCHLADMING,AUSTRIA,14.FEB.13 - SKI ALPIN - FIS Alpine Ski Weltmeisterschaften 2013, Riesentorlauf der Damen. Bild zeigt Sophia Ralli (GRE). Foto: GEPA pictures/ Wolfgang Grebien
GEPA-14021341254 - SCHLADMING,AUSTRIA,14.FEB.13 - SKI ALPIN - FIS Alpine Ski Weltmeisterschaften 2013, Riesentorlauf der Damen. Bild zeigt Sophia Ralli (GRE). Foto: GEPA pictures/ Wolfgang Grebien INTIME SPORTS

Η κορυφαία Ελληνίδα σκιέρ Σοφία Ράλλη κατετάγη 58η στο γιγαντιαίο σλάλομ στο Σότσι. Τερμάτισε και η βιολίστρια Βανέσα Μέι. Στη Σλοβενία το χρυσό μετάλλιο.

Σε ένα δύσκολο αγώνα με 23 αθλήτριες να μην ολοκληρώνουν την προσπάθεια τους, η Σοφία Ράλλη κατέλαβε την 58η θέση στο γιγαντιαίο σλάλομ του αλπικού σκι στο Σότσι.

Η κορυφαία Ελληνίδα σκιέρ ήταν 66η στον πρώτο αγώνα, όμως στο δεύτερο βελτίωσε το χρόνο της και κέρδισε δέκα θέσεις στην κατάταξη.

Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή της Ράλλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Βανκούβερ πριν από τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στο σλάλομ και στο γιγαντιαίο σλάλομ. Η καταγωγή της είναι από τη Νάουσα και είναι διαιτητής χάντμπολ.

Αρκετά βλέμματα συγκέντρωσε η διάσημη βιολίστρια Βανέσα Μέι, η οποία αγωνίστηκε με το επίθετο Βάνακορν (σ.σ. ανήκει στον πατέρα της) και εκπροσώπησε την Ταϊλάνδη. Κατέλαβε την 67η και τελευταία θέση.

"Περίμενα πως θα είμαι τελευταία, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μια σπουδαία ευκαιρία. Είχα τρεις δύσκολες στιγμές, αλλά τα κατάφερα να τερματίσω. Φοβήθηκα πως θα χανόμουν στη διαδρομή, όμως τα κατάφερα", τόνισε η Μέι που έχει αφιερώσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε αυτό το σκοπό.

H Eλληνίδα που νίκησε τη Βανέσα Μέι

Εκπροσωπεί μια από τις χώρες που δεν έχουν χιόνι, ενώ δεν είναι η μοναδική διασημότητα από το χώρο της μουσικής ή του θεάματος που έχει λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χρυσή Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η Τίνα Μάζε από τη Σλοβενία. Μοντέλο και ποπ σταρ είναι η διασημότερη αθλήτρια της χώρας. Έχει ήδη κατακτήσει στο Σότσι το χρυσό μετάλλιο στην ελεύθερη κατάβαση (σ.σ. το μοιράστηκε με την Αμερικανίδα Τζούλια Μανκούσο που δεν τερμάτισε), ενώ έχει μια τέταρτη θέση στο σύνθετο και στο Super-G.

Ήταν μόλις επτά χιλιοστά ταχύτερη από την Αυστριακή Άννα Φένινγκερ, ενώ τρίτη ήταν η Γερμανίδα Βικτόρια Ρέμπενσμπουργκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ