ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η λίμνη των νεκρών ψαριών

Η λίμνη των νεκρών ψαριών

Τόνους με νεκρά ψάρια καλούνται να βγάλουν από το νερό της λίμνης "Ροντρίγκο ντε Φρέιτας" οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι αθλητές της κωπηλασίας και του κανόε καγιάκ γνωρίζουν πως τα αθλήματα τους δεν φιλοξενούνται στα πιο "καθαρά" νερά του κόσμου. Δεν πρέπει ωστόσο να κινδυνεύουν να πάθουν σοβαρές ασθένειες στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μετά το σκουπιδότοπο στο θαλάσσιο στίβο της ιστιοπλοΐας, ανησυχία προκαλεί η μόλυνση στη λίμνη Ροντρίγκο ντε Φρέιτας, όπου θα φιλοξενηθούν τα αθλήματα της κωπηλασίας και του κανόε καγιάκ το 2016.

Μια λίμνη που βρίσκεται σε ειδυλλιακό σημείο, αλλά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη μόλυνση τα τελευταία χρόνια. Είκοσι τόνους με νεκρά ψάρια καλούνται να βγάλουν οι αρχές. Οι κάτοικοι της περιοχής και οι τουρίστες που επισκέπτονται τη λίμνη διαμαρτύρονται για την άσχημη μυρωδιά που βγαίνει από τη λίμνη.

Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί η αιτία που προκαλεί τη μόλυνση. Εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής ισχυρίστηκε πως οι τελευταίες βροχές οδήγησαν στην αλλαγή θερμοκρασίας στο νερό και στη σάπια οργανική ύλη, προκαλώντας το θάνατο τόσων ψαριών εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ