ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιαννιώτης: "Ευχαριστημένος μόνο με μετάλλιο"

SHANGHAI, CHINA - JULY 20:  Spyros Gianniotis (L) of Greece celebrates after he finished first to win the gold medal in the Men's Open Water 10km during Day Five of the 14th FINA World Championships at the Jinshan City Beach on July 20, 2011 in Shanghai, China. Gianniottis finished with a time of 1:54:24.7.  (Photo by Adam Pretty/Getty Images)
SHANGHAI, CHINA - JULY 20: Spyros Gianniotis (L) of Greece celebrates after he finished first to win the gold medal in the Men's Open Water 10km during Day Five of the 14th FINA World Championships at the Jinshan City Beach on July 20, 2011 in Shanghai, China. Gianniottis finished with a time of 1:54:24.7. (Photo by Adam Pretty/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μιλάει στο Sport24.gr για την... εξέδρα του στο Χάιντ Παρκ και το μοναδικό στόχο του στο Σέρπενταϊν.

" Σπύρος, Σπύρος, Σπύρος", θα φωνάζουν οι θεατές στο Χάιντ Παρκ! Βλέπετε ο δημοφιλέστερος διαγωνιζόμενος στα 10χλμ. μαραθώνιας κολύμβησης την Παρασκευή (10/8, 14.00) δεν είναι ο Βρετανός Ντάνιελ Φογκ, αλλά ο Σπύρος Γιαννιώτης.

" Περιμένω το σόι από το Λίβερπουλ να κατέβει στο Λονδίνο. Θα έρθουν αυθημερόν με Mini Bus και μετά θα φύγουν. Ας φωνάζουν. Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου", εξήγησε στο Sport24.gr.

Ο Σπύρος και ο προπονητής του, Νίκος Γέμελος βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στο Λονδίνο με ένα στόχο. "Θ α είμαι ευχαριστημένος μόνο με ένα μετάλλιο. Αυτή τη χρονιά έχουμε δουλέψει αποκλειστικά και μόνο για αυτό τον στόχο. Βέβαια το ίδιο έχουν κάνει και όλοι οι αντίπαλοι μου, αλλά εγώ αυτό θέλω, αυτό είναι το απωθημένο μου. Αν δεν τα καταφέρω; όχι δεν θέλω να το σκέφτομαι".

Συμφωνεί και ο προπονητής του " μετά τους αγώνες θα χαμογελάμε με ένα μετάλλιο. Ο Σπύρος είναι ο καλύτερος φέτος στην ανοιχτή θάλασσα, αλλά αυτός ο αγώνας είναι ξεχωριστός. Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε. Κάναμε μεγάλη και καλή προετοιμασία και θέλουμε να δικαιωθούν οι κόποι μας".

Πριν από τέσσερα χρόνια στο ντεμπούτο της ανοιχτής θάλασσας στο ολυμπιακό πρόγραμμα, ο Κερκυραίος κολυμβητής τερμάτισε 16ος.

" Ήμουν τόσο απογοητευμένος που κόντεψα να τα παρατήσω. Η επόμενη χρονιά μου άφησε σοβαρό πρόβλημα στο στομάχι. Έπασχα από έλκος και με ειδική αγωγή, το ξεπέρασα. Πήγα καλά προπονημένος στη Σαγκάη, είχα άγχος και για να διακριθώ. Έκτοτε είμαι διαφορετικός αθλητής. Η αλήθεια είναι πως ανανεώθηκα ως αθλητής στην ανοιχτή θάλασσα. Στην πισίνα δεν μπορούσα να πάω ψηλότερα. Δοξάζω τον Θεό γιατί έζησα μεγάλες στιγμές στην πισίνα, κολύμπησα σε δύο τελικούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα (σ.σ. 7ος στα 400μ. ελεύθερο και 5ος στα 1.500μ. ελεύθερο), όμως χρειαζόμουν μια αλλαγή. Η ανοιχτή θάλασσα ξεκίνησε ως πείραμα για μένα και εξελίχθηκε σε μια δεύτερη καριέρα".

Το τι θα κάνει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μάλλον εξαρτάται από το αποτέλεσμα στα 10χλμ. "Θ έλω να το χαρώ, αν διακριθώ ακόμα καλύτερα. Μετά θα δούμε πως θα είμαι. Ό,τι κι αν γίνει την κολύμβηση δεν θα την εγκαταλείψω ποτέ".

Τις επόμενες ώρες θα σκέφτεται τον αγώνα του. Έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματα του από τον αγώνα των γυναικών. " Κολύμπησα τέτοια εποχή πέρυσι τον Αύγουστο και ξέρω την κούρσα. Το κορτ είναι γρήγορο, άρα εύκολο για τους άπειρους αθλητές. Ο καιρός ήταν βαρύς τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, οπότε η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή. Όσο πιο κρύο είναι το νερό, τόσο εσύ πρέπει να αποδώσεις όσο πιο δυνατά γίνεται".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ