ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έξαλλος με τους Βραζιλιάνους ο Λαβιλενί

Έξαλλος με τους Βραζιλιάνους ο Λαβιλενί

Ο Ρενό Λαβιλενί έχασε το χρυσό μετάλλιο από τον Βραζιλιάνο, Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα, κι αποδοκίμασε το κοινό της διοργανώτριας χώρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο για τη συμπεριφορά του με χαρακτηριστική χειρονομία αλλά και δηλώσεις. (video)

Ο θόρυβος που έκαναν οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο προκειμένου να ωθήσουν τον συμπατριώτη τους, Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα, προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου θεωρήθηκε unfair από τον Ρενό Λαβιλενί.

Ο Γάλλος θεώρησε ότι κραυγές των Βραζιλιάνων είχαν ως στόχο να τον αποσυντονίσουν και τις συνέκρινε με αυτές των Γερμανών κατά του Τζέσε Όοουενς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, στο Βερολίνο.

"Το βλέπεις στο ποδόσφαιρο. Είναι η πρώτη φορά που το βλέπω στον στίβο. Είναι η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής σου. Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Τώρα θα πρέπει να περιμένω τέσσερα χρόνια για να ξαναπάρω το χρυσό.

Για τους Ολυμπιακούς δεν είναι καλή εικόνα. Δεν έκανε κάτι στους Βραζιλιάνους. Το 1936 το πλήθος φώναζε εναντίον του Τζέσε Όουενς. Δεν το έχουμε ξαναδεί από τότε. Ο στίβος δεν είναι χώρος για τέτοια".

Δείτε σε βίντεο την χαρακτηριστική χειρονομία του Λαβιλενί, ο οποίος κατετάγη δεύτερος, με την οποία αποδοκίμασε τη στάση του βραζιλιάνικου φίλαθλου κοινού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ