ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Κυπελλούχος η Νέα Ιωνία που επικράτησε του ΠΑΟΚ

Κυπελλούχος η Νέα Ιωνία που επικράτησε του ΠΑΟΚ

Η Νέα Ιωνία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας το 24-19 του ΠΑΟΚ σε έναν τελικό με δυνατές μονομαχίες, εντυπωσιακά γκολ και διακυμάνσεις στο σκορ.

Σε έναν τελικό γεμάτο δυνατές μονομαχίες, εντυπωσιακά γκολ, φοβερές αποκρούσεις και διακυμάνσεις του σκορ η Νέα Ιωνία κέρδισε τον ΠΑΟΚ με σκορ 24-19 και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Πρωταγωνίστρια από πλευράς νικητριών η τερματοφύλακας, Μαγδαληνή Κεπεσίδου, που... κατέβασε ρολά και χάρισε την κούπα στην ομάδα της.

Αντίθετα, ο "Δικέφαλος" ήταν νευρικός και ιδιαίτερα άτυχος, ενώ έχασε την αυτοσυγκέντρωση του στα κρίσιμα σημεία του τελικού, έτσι δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον τρίτο τίτλο της ιστορίας του παίρνοντας δύναμη από τους 1.500 και πλέον οπαδούς του που βρέθηκαν στο "PAOK Sports Arena".

Του Χρήστου Κομνηνακίδη

"Καυτή" η Μπράουερ

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στον τελικό και μας παρουσίασαν ένα θέαμα αντάξιο των δυνατοτήτων και της ποιότητάς τους. Η Νέα Ιωνία, ωστόσο, έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να μην επηρεάζεται από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 1.500 και πλέον φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο "PAOK Sports Arena".

Η Μπάρμπαρα Μπράουερ ήταν "καυτή" και με τέσσερα γκολ μέχρι το 11' (6-4) έβαλε από νωρίς την ομάδα της στην θέση του οδηγού, αφού οι παίκτριες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα τον δρόμο προς την εστία της Ιωνίας.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τυπικά γηπεδούχες να βρεθούν στο 14' ακόμη και με τέσσερα γκολ μπροστά στο σκορ (9-5), αφού η Μπράουερ (έξι γκολ μέχρι τότε) δεν σταμάτησε να σφυροκοπά την εστία του "Δικεφάλου".

Ξύπνησε ο ΠΑΟΚ

Το τάιμ άουτ που πήρε σε εκείνο το σημείο του αγώνα η προπονήτρια του ΠΑΟΚ, Γρηγορία Γκόλια, αφύπνισε τις "ασπρόμαυρες", οι οποίες στη συνέχεια εμφανίστηκαν πολύ βελτιωμένες σε σχέση με την έναρξη του τελικού. Πολλές καλές άμυνες και εύστοχες επιλογές στην επίθεση, κυρίως με την Προκοπίδου έκαναν το σκορ από 9-5 σε 10-8 με τον "Δικέφαλο" να φωνάζει παρών.

Κυπελλούχος η Νέα Ιωνία που επικράτησε του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο κομμάτι του αγώνα που η επίθεση της Ιωνίας σίγησε, η τερματοφύλακας, Μάγδα Κεπεσίδου, κατέβασε ρολά, αφού με συνεχόμενες αποκρούσεις δεν άφησε τις "ασπρόμαυρες" να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο την ομάδα της στο σκορ.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον τελικό

Το "γύρισε" ο κόσμος

Ο ΠΑΟΚ πέρασε για πρώτη φορά στο σκορ δύο λεπτά πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Το 12-10 του 25', έγινε μέσα σε ένα τρίλεπτο, που το "PAOK Sports Arena", πήρε φωτιά, 13-14 υπέρ, του τυπικά φιλοξενούμενου "Δικέφαλου", σκορ με το οποίο πήγαμε στο ημίχρονο.

Τα γκολ των Γκροζντάνοφσκα και Προκοπίδου έδωσαν ώθηση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος με αυτό το σερί πήρε την ψυχολογία από το στρατόπεδο της Ιωνίας και την έφερε στο δικό του, βάζοντας παράλληλα στην εξίσωση και τους οπαδούς του. Οι δύο ομάδες είχαν ζεσταθεί, η αδρεναλίνη ήταν στο κόκκινο και όλα έδειχναν ότι θα παρακολουθήσουμε ένα εκπληκτικό δεύτερο μέρος.

Στα σημεία...

Στα κρίσιμα τελευταία 15 λεπτά το αγώνα η Νέα Ιωνία ήταν πιο ψύχραιμη και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα πιο εύκολα απ' ότι ο ΠΑΟΚ. Το σκορ στο 51' ήταν 19-17 υπέρ της τυπικά γηπεδούχου Ιωνίας και η αποστολή του "Δικέφαλου" ήταν δύσκολη, με δεδομένη την αστοχία και την ατυχία των παικτριών του που δεν μπορούσαν να βρουν γκολ που θα έδιναν ψυχολογία και θα μείωναν την διαφορά.

Κυπελλούχος η Νέα Ιωνία που επικράτησε του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά "άνοιξε", αφού ο ΠΑΟΚ κυνηγούσε στο σκορ. Η Νέα Ιωνία ωστόσο δεν έχασε την ψυχραιμία της, σκόραρε με ευκολία, η Κεπεσίδου συνέχισε να πιάνει... τα πάντα, και όλα αυτά χάρισαν στην αθηναϊκή ομάδα το Κύπελλο Ελλάδας με το τελικό 24-19 να οφείλεται κυρίως στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης των παικτριών του "Δικέφαλου", αλλά και στην εκπληκτική εμφάνιση της τερματοφύλακα της Ιωνίας που ήταν πραγματικά απροσπέλαστη.

Τα πεντάλεπτα:2-1, 5-4, 9-5, 10-8, 12-10, 13-14, 14-15, 15-15, 16-15, 18-17, 21-17, 24-19

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Κεπεσίδου, Αργυροπούλου, Μπράουερ 9, Παπανικολάου 1, Παπά 2, Γκουζούλη, Κοτσαμπουϊκίδου, Ζυγούρα, Χοτοκουρίδου, Κωστοπούλου, Χρονοπούλου 1, Τσάκαλου 8, Διακογιάννη, Ρόζου, Στουγιαννίδου 3, Μασμανίδου.

ΠΑΟΚ (Γρηγορία Γκόλια): Νούλα 1, Παυλίδου, Γκροζντάνοφσκα 7, Ανθίτση, Σελεμίδου, Τζέριτς, Καρσανίδου, Ράτσικα, Τσιτλακίδου, Προκοπίδου 5, Παύλου, Παπάζογλου 3, Μάστακα 3, Λαζαρίδου, Παπαδοπούλου

Κυπελλούχος η Νέα Ιωνία που επικράτησε του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS
Κυπελλούχος η Νέα Ιωνία που επικράτησε του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS
Κυπελλούχος η Νέα Ιωνία που επικράτησε του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ