BEACH VOLLEY

Στο 2ο γύρο οι Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη

Στο 2ο γύρο οι Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη

Την πρόκριση για το 2ο γύρο του Γκραν Σλαμ της Σανγκάης πήραν οι Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη, μετά το 2-0 επί των αδερφών Νίστρομ.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, το ελληνικό δίδυμο (Νο 21 του ταμπλό) αντιμετώπισε στον τελευταίο αγώνα του 5ου ομίλου τις Αυστριακές αδερφές Σβάιγκερ (Νο 28).

Η αναμέτρηση δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση για τον 1ο γύρο και το μόνο που απέμενε ήταν το ποια από τις δύο θα καταλάμβανε τη 2η θέση, ενώ η ηττημένη θα έμενε 3η.

Οι Αυστριακές επικράτησαν τελικά πολύ εύκολα, με 2-0 σετ (21-8, 21-15), με τις Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη να τερματίζουν 3ες στον όμιλο και να κληρώνονται στον 1ο γύρο με τις Φινλανδές αδερφές Νίστρομ (Νο 30), που είναι πολύ καλές τους φίλες και επί σειρά ετών έκαναν κοινή προετοιμασία στην Ελλάδα.

Οι Ελληνίδες πέτυχαν μία σπουδαία νίκη με 2-0 σετ (21-14, 24-22) και πλέον θα βρεθούν στο 2ο γύρο, όπου θα βρουν στο δρόμο τους τις Τσέχες Κολοτσόβα/Σλουκόβα (Νο 10), έναν αντίπαλο στα μέτρα τους. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής (05:00 ώρα Ελλάδος).

Εκτός από την πρόκριση, για το ελληνικό δίδυμο ήρθαν καλά νέα και από τους άλλους ομίλους, όπου οι Αυστριακές Μοντανιόλι/Χάνσελ δεν πήραν ούτε νίκη (στον όμιλο με τις Νίστρομ), όπως συνέβη και με τις Βελγίδες Μούχα/Χιέλεν, που ήταν στον όμιλο των Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη.

Πρόκειται για τις δύο ομάδες που (κατά βάση) διεκδικούν μαζί με την ελληνική τη 16η (και τελευταία) θέση, που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αυτή τη στιγμή, οι Αυστριακές προηγούνται, αλλά μετά το Γκραν Σλαμ της Σανγκάης, οι Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη αναμένεται να τις προσπεράσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ