BEACH VOLLEY

Πρωταθλήτριες οι Αρβανίτη και Καραγκούνη

Πρωταθλήτριες οι Αρβανίτη και Καραγκούνη

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Πέννυ Καραγκούνη είναι οι νέες πρωταθλήτριες Ελλάδας για το 2013. Πρωταθλητές στους άντρες οι Μπιλλήρης και Κουζούνης.

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Πέννυ Καραγκούνη αποτελούν τις νέες πρωταθλήτριες Ελλάδας για το 2013, καθώς στα Finals του Allou! Fun Park, επιβλήθηκαν με 2-0 (21-10, 21-17) των Αρετής Τέζα και Εύης Χρήστου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε ψυχή και πάθος στην άμμο του κορυφαίου ψυχαγωγικού πάρκου της Ελλάδας και πανηγυρίζοντας έξαλλα κάθε πόντο, έδειχνε αποφασισμένο να μην... διαπραγματευτεί την κορυφή.

Το πρώτο σετ αποδείχτηκε τυπική διαδικασία για την Εθνική Ομάδα Γυναικών που φαίνεται ότι βήμα-βήμα βρίσκει τον ρυθμό και τα πατήματά τους και προερχόμενες από ένα καλό παγκόσμιο τουρνουά στην Ανάπα, δεν άφησαν περιθώρια (9-5, 10-17) αμφισβήτησης στις Τέζα και Χρήστου. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το 13-8, Βίκυ και Πέννυ πάτησαν το «γκάζι» και με ένα επί μέρους σερί 5-1 έγραψαν το 18-9 που έβαλε τις βάσεις για το 1-0 (21-10).

Το δεύτερο σετ, ήταν πιο ανταγωνιστικό στο ξεκίνημα με τις Τέζα / Χρήστου να μην αφήνουν την Εθνική να ξεφύγει και μάλιστα να ισοφαρίζουν σε 7-7 και 10-10, δείχνοντας ότι μπορούσαν να «χτυπήσουν» το σετ στα ίσια. Μάλιστα, δεν τις πτόησε ούτε το 17-12 που έφερε τη διαφορά στην μέγιστη τιμή της.

Τέζα και Χρήστου μείωσαν ξανά μέχρι το 19-17, όμως, στην αμέσως επόμενη φάση η μπάλα μετά από απόκρουση στο καρφί της Αρβανίτη, έφυγε... εκτός γηπέδου και στο 21-17 ακούστηκε η κραυγή της Πέννυς που τελείωσε το παιχνίδι.

Η "παλιά" Βίκυ Αρβανίτη και η "νέα" Πένυ Καραγκούνη προπονούνται ενόψει των υποχρεώσεών τους με την Εθνική ομάδα beach volley και ποζάρουν για την κάμερα του Κουρκούτι.

Πρωταθλητές στους άντρες οι Μπιλλήρης και Κουζούνης

Ο Φερνάντο Μπιλλήρης για δεύτερη φορά στην καριέρα του και για πρώτη έχοντας στο πλευρό του τον Παύλο Κουζούνη, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο Μπιτς Βόλεϊ. Στους τελικούς του Πανελληνίου σιρκουί που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Allou! Fun Park, η Εθνική ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με τους Παπαδημητρίου / Σακόγλου, που επίσης, είναι ομάδα ενταγμένη στον Εθνικό Σχεδιασμό, κατάφερε με ανατροπή να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, επικρατώντας με 2-1 (17-21, 21-15, 15-11) σετ.

Τα δύο πρώτα σετ του τελικού εξελίχθηκαν με τον ίδιο τρόπο αλλά με διαφορετικούς νικητές.
Στο πρώτο οι Παπαδημητρίου / Σακόγλου μετέτρεψαν το αμφίρροπο 14-12 σε 17-13 και το κατέκτησαν εύκολα, ενώ στο δεύτερο οι Κουζούνης / Μπιλλήρης μετά το 14-14 πάτησαν γκάζι και ξέφυγαν με 19-15, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ οι Παπαδημητρίου / Σακόγλου με μπλοκ του τελευταίου στον Μπιλλήρη προηγήθηκαν με 6-7, αλλά ακολούθησε ένα σερί 4-0 από τους Κουζούνη / Μπιλλήρη (με δύο άουτ επιθέσεις του Παπαδημητρίου) με την φάση του τελικού να γίνεται στο 8-7 όταν μετά από αλλεπάλληλες άμυνες ο Μπιλλήρης τελείωσε την επίθεση.

Οι Κουζούνης / Μπιλλήρης διατήρησαν αυτή τη διαφορά και έφτασαν στο ματς μπολ (14-10) για να γραφτεί ο επίλογος με μια ακόμη πετυχημένη επίθεση από τον Φερνάντο Μπιλλήρη, ο οποίος πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου έχοντας τον εκστασιασμένο Παύλο Κουζούνη ανεβασμένο στους ώμους του.

πηγή: volleyball.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ