ΣΤΗΛΕΣ

Τεχνητό σύννεφο στο Μουντιάλ του Κατάρ;

Τεχνητό σύννεφο στο Μουντιάλ του Κατάρ;

Πανεπιστήμιο στο Κατάρ ανακοίνωσε πως θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τεχνητό σύννεφο στο Μουντιάλ 2022 αντλώντας έμπνευση από το "South Park" και τους "Simpsons".

O επικεφαλής του μηχανολογικού και βιομηχανικού τμήματος του πανεπιστημίου προανήγγειλε συγκεκριμένο πλάνο για την ανάπτυξη ενός τεχνητού συννέφου.

Στόχος είναι να τοποθετηθεί πάνω από τα στάδια, ώστε να παράσχει σκιά και να βοηθά στο να μειώνεται η ζέστη κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων για το Μουντιάλ του 2022.

Το απίστευτό αυτό σχέδιο μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα δελτία ειδήσεων σε όλο τον κόσμο με πολλούς να αναρωτιούνται πως κατάφερε το πανεπιστήμιο του Κατάρ να εκπονήσει ένα τόσο φανταστικό κόνσεπτ... Η αλήθεια είναι πως δεν το έκανε το Πανεπιστήμιο, αλλά οι Simpsons!!!

Στο θρυλικό επεισόδιο σε δυο μέρη του 1995 με τίτλο "Who Shot Mr Burns?" ο ιδιοκτήτης της τεράστιας βιομηχανίας παραγωγής ενέργειας Μοντγκόμερι Μπέρνς, εκανε ένα σχέδιο για να δημιουργήσει μια τεράστια ασπίδα που θα μπλόκαρε τον ήλιο και θα κρατούσε την πόλη του Σπρίνγκφιλντ στην απόλυτη σκιά. Οι κάτοικοι όπως ήταν λογικό τα έβαλαν με τον Μπερνς και στη συνέχεια υπήρξε το μυστήριο της δολοφονίας του.

Όπως επισημαίνουν διεθνή μέσα μπορεί το Κατάρ να πρόσθεσε το δικό του λιθαράκι στο σχέδιο αφού το τεχνητό σύννεφο θα είναι τηλεκατευθυνόμενο, όμως η αρχική ιδέα είναι καθαρά κλεμμένη από ένα cartoon που μεταδόθηκε πριν δεκαέξι ολόκληρα χρόνια.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως ούτε η κλοπή της αρχικής ιδέας από το επεισόδιο των Simpsons είναι αυθεντική. Το 2002 το South Park αφιέρωσε ένα ολόκληρο επεισόδιο που λέγονταν "The Simpsons Already Did It" στο οποίο ο Μπάτερς,γνωστός ως Προφέσορ Χάος συνομωτεί για να φτιάξει μια τεράστια κατασκευή για να μπλοκάρει τον ήλιο.

Ακόμα και ο Μπάτερς στο συγκεκριμένο επεισόδιο του 2002 καταλαβαίνει πως δεν έχει καμία αξία να προσπαθήσει να προχωρήσει με το σχέδιό του όταν ανακαλύπτει πως το έχουν ήδη κάνει οι Simpsons! Το Κατάρ δεν έφτασε τόσο μακριά ακόμα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ