ΣΤΗΛΕΣ

Τα... στραβά γήπεδα της Ταϊλάνδης

Τα... στραβά γήπεδα της Ταϊλάνδης

Μία φτωχογειτονιά στην Ταϊλάνδη δείχνει τον δρόμο για τη μετατροπή χώρων σε όμορφα γήπεδα ποδοσφαίρου, έστω κι αν δεν είναι και τόσο... ίσια.

Τα πρώτα γήπεδα ποδοσφαίρου υπό... γωνία, τα πρώτα γήπεδα με διαφορετικές κατευθύνσεις, τα πρώτα γήπεδα με τεθλασμένες γραμμές, τα πρώτα πολυγωνικά γήπεδα είναι γεγονός και ήρθαν να προσφέρουν χαρά στους παίκτες που θα τα χρησιμοποιήσουν στην Ταϊλάνδη.

Η εταιρία "AP Thailand", σε συνεργασία με τη "CJ Worx", εργάστηκαν με στόχο να αναπλάσουν μικρούς χώρους στη φτωχογειτονιά Χλονγκ Τόεϊ, μία πυκνοκατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας Μπανγκόκ.

Τομείς όπου δεν χωρούσε ένα κανόνικό γήπεδο, συνηθισμένου παραλληλόγραμμου σχήματος, αλλά χωρούσε ένα διαφορετικό γήπεδο, με γωνίες, στραβό, αλλά το ίδιο λειτουργικό για τα παιδιά που ήθελαν να αθληθούν.

Το πρότζεκτ "Ασυνήθιστα Ποδοσφαιρικά Γήπεδα" έχει ως μότο "ο χώρος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του ανθρώπου" και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, δεν περιορίζεται από τοίχους πολυκατοικιών και εμπόδια.

Κενοί χώροι και σκουπιδότοποι μεταμορφώθηκαν και έγιναν ποδοσφαιρικά γήπεδα, έστω κι αν δεν έχουν μόνο τέσσερις πλευρές. Το έδαφος έχει βαφτεί κόκκινο, ενώ οι γραμμές γκρι για να υπάρχει αντίθεση.

Τα... στραβά γήπεδα της Ταϊλάνδης
Τα... στραβά γήπεδα της Ταϊλάνδης

Το πριν και το μετά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ